Hem > H > Hur Referera Till Internetkälla?

Hur referera till Internetkälla?

2.2.6 Hur du hänvisar till internetkällor i en fotnot

Om du vill hänvisa till en källa som finns fritt tillgänglig på nätet så skriver du i fotnoten enligt följande: Författarens/organisationens/myndighetens namn, dokumentets/sidans titel, det fullständiga verkets titel samt år eller datum.

Läs mer

Related

Hur ändrar man en bild till pdf?

Klicka på knappen Välj en fil ovanför eller dra och släpp filer i dropzonen för att konvertera bildfiler till PDF. Du kan välja att konvertera bildfilen till ett PDF-format. Acrobat konverterar filen från bild till PDF. Du kan antingen dela den konverterade PDF-filen eller ladda ner den.

Därmed, när ska man lägga till fotnot?

Källhänvisning av tryckta källor i löpande text

Kortfattat kan man säga att Harvard innebär att skriva ut källorna löpande i texten inom parentes och Oxford innebär att referera till källor med hjälp av fotnoter.
Folk frågar också kan man ha en fotnot mitt i en mening? När du avser att ange källa för en mening sätts fotnoten omedelbart efter meningen, utan mellanslag mellan punkt och not: I analogi med detta förbud får ställföreträdaren inte för huvudmannens räkning avstå från belopp som utfaller på grund av ett förmånstagarförordnande i försäkring.

Hur man refererar till en artikel?

Referensen till en tidskriftsartikel har stora likheter med referens till del i ett verk. Referensen inleds med artikelns författare följt av år och titel. Om författaren är okänd används artikelns titel som huvuduppslag. Därefter följer information om tidskriftens titel, volym och på vilka sidor artikeln finns. Därmed, hur använder man samma fotnot? Referera till samma fotnot flera gånger

  1. Klicka på Utskriftslayout på Visa-menyn.
  2. Klicka i dokumentet på den plats där du vill placera referensen.
  3. Klicka på Korsreferens på Infoga-menyn.
  4. Klicka på fotnot på listan Referenstyp.
  5. Gör något av följande.
  6. Klicka på den fotnot som du vill referera till i rutan Till fotnot.

Related

Hur ändrar man från HEIC till JPG?

Hur konverterar man från HEIC till JPG? Du kan antingen dra och släppa filerna i filområdet eller välja en fil på din dator. Konverteringen startar omedelbart om du klickar på knappen "Start Conversion". Filen ska laddas ner omedelbart efter att den har behandlats. Filen kommer att raderas från servern efter 30 minuter.

Hur refererar man till regeringsformen?

Hänvisningar till lagar, förordningar och föreskrifter sker direkt i den löpande texten genom att ange dess namn och det ursprungliga SFS-numret. Namnet skrivs första gången i texten i fullständig form och med liten bokstav: … i lagen (1994:1776) om skatt på energi anges att… Hur refererar man till olika sidor? a.a. Om du citerar eller refererar till samma text men olika sidor flera gånger i ett stycke och inte vill upprepa dig kan du använda förkortningen "a.a." (anfört arbete).

Vad är en förlagsort?

Harvard placerar årtalet direkt efter det inledande författarnamnet, medan Oxford sätter det senare i texten – efter förlag/tryckort (förlag/förlagsort). En variant av Harvard, som liksom den placerar hela källhänvisningen direkt i texten och inom parentes, är APA-systemet. Hur gör man en källhänvisning enligt Harvardmodellen? I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt. I den första varianten placeras hänvisningen direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten. Det andra sättet är att aktivt väva in källornas författare/upphovsmän i texten.

Vad heter fotnot i plural?

Vi rekommenderar fotnoter. Fotnot är en sammansättning med not; i plural blir det därför fotnoter. Några brukar, sannolikt i skämtsamt syfte, även använda formen fotnötter, och den formen har sedan av vissa kommit att uppfattas som korrekt efter mönstret fot–fötter och pluralen till nöt: nötter.

By Boles Mulryan

Similar articles

Hur Källhänvisar man enligt Oxford? :: Kan man skriva CV på iPad?
Användbara länkar