Hem > V > Vad Heter Snabel-A På Svenska?

Vad heter snabel-a på svenska?

Tecknet @, vanligen uttytt snabel-a eller at-tecken (uttal: [æt]), används bland annat i e-postadresser för att skilja mottagarens namn från domänadressen. Här är betydelsen densamma som engelskans "at", vilket betyder 'på', 'hos' eller 'vid' (jämför å).

Läs mer

Related

Varför heter det Cigarettuttag?

Nya bilar har en plastkontakt i uttagen med en liten cigarettsymbol för att visa att det finns en cigarettändare under kontakten.

Man kan också fråga vad heter snabel-a på norska?

Översättning
1.krøllalfa
2.alfakrøll
Följaktligen, varför går det inte att göra snabela? Hej! Det brukar vara ett annat program som lagt beslag på tangentkombinationen Alt+2, oftast något program från datortillverkaren som är till för att kontrollera någon hårdvara.

Kan inte skriva på PC?

1. För att återställa tangentbordslayouten och skrivspråket till ditt vanliga språk behöver du bara trycka ned Alt- och Skift-tangenterna samtidigt. 2. Längst ned till höger i Aktivitetsfältet bör då texten som indikerar just vilken tangentbordslayout som används ändras. Och därefter, när kom @- tecknet? @-tecknet, som uttalas [æt] på engelska, har dock används ännu tidigare. De första spåren av @-tecknet eller snabel-a anses varit i Spanien för att beteckna vikten på en last av vete redan år 1448. Det första spåren av snabel-a i Sverige kommer från domstolar på 1670-talet.

Related

Varför funkar inte mitt snabel-a?

Hej! Tangentkombinationen Alt+2 används vanligtvis av ett annat program från datortillverkaren för att styra hårdvara.

Vem kom på snabel-a?

Det bruket infördes 1971 av den amerikanska datorprogrammeraren och e-postpionjären Ray Tomlinson. Tecknet valdes eftersom det sedan den gamla användningen som räknetecken inom handeln fanns med på tangentbordet (härstammande från skrivmaskiner i USA), ansågs passande och inte användes i någon konkurrerande betydelse. Vad betyder snabela i sms? A står för anarki och O står för ordning. För att skriva det på datorn används Unicode U+24B6 vilket blir Ⓐ. Ett enklare sätt för att snabbt representera det på datorn eller mobilen har blivit att helt enkelt, you guessed it, använda ett snabel-a istället.

Vad är en Luremus?

Luremus

En så kallad luremus är en person man tror man ska få ligga med, men som mest bara är en flört.
Och därefter, vad betyder rumpetroll på norska? Jeg liker rumpetroll nesten like mye som kaviar. Jag tycker om grodyngel nästan lika mycket som kaviar. Ikke vær lei deg mitt lille rumpetroll. Var inte ledsen mitt lilla grodyngel.

Vad är Tallefjant?

Mången svensk har under århundraden uppskattat det norska språket genom humor. Ord som ”Guleböj” (banan) och ”Tallefjant” (ekorre) har under min uppväxt vart falska exempel på norska.

By Hyman

Similar articles

Kan inte skriva snabel a på min Mac? :: Hur gör man ett snabel ai Word?
Användbara länkar