Hem > M > Måste Högtalare Spelas In?

Måste högtalare spelas in?

Alla nya högtalare ska ”spelas in”. Det är lite som med ett par nya skor som du helst ska gå in lite innan de sitter perfekt. Gummiupphängningarna på elementen och de elektroniska komponenterna i högtalarna ändrar sig en smula när högtalaren har spelat ett tag.

Läs mer

Related

Måste man slå landsnummer till mobil?

Du måste ringa ett internationellt nummer. När du ska ringa utomlands slår du numret före landskoden. Om du vill ringa utomlands slår du landskoden och telefonnumret. Detta gäller både fasta och mobila telefoner.

Med tanke på detta, måste högtalarkablar vara lika långa?

Kablarna skall vara lika långa eftersom resistansen, kapacitansen, induktansen mm är beroende av längden. Och därefter, hur placerar man bakhögtalare? bakhögtalare ska enilgt utsago sitta runt 1.70-1.80m upp, om man ska lita på experterna. Tanken med surroundljudet är att det ska ge ett diffust bakgrundsljud, man ska alltså inte höra att det kommer från en viss punkt (högtalarplaceringen).

Man kan också fråga vilken höjd på högtalare?

Utgå från att högtalarna runt omkring lyssningspositionen monteras i öronhöjd (ca 1.2 m) De bakre surroundkanalerna ska helst sitta i samma höjd som frontkanalerna. Takmonterade högtalare för Atmos ska sitta på en höjd som motsvarar ungefär 2-3x höjden av front+surroundkanalerna. Följaktligen, hur ställer man in högtalare? Steg har en gain för att kunna ge max effekt oavsett om du har en max insignal på 0.5V eller 8V. Om man är avancerad använder man ett oscilloskop för att ställa detta. Men att börja med gainet på minimum, dvs vrid den motsols tills det tar stopp. Sen sätter du igång en låt i spelaren som du vet är av hög kvalite.

Related

Måste man ha tvåstegsverifiering?

Om ditt lösenord och din verifieringskod krävs är ditt konto säkrare. När du loggar in behöver du bara ange lösenordet om du slutar använda detta extra skydd. Det är möjligt att detta gör det lättare för obehöriga att komma åt kontot.

Och därefter, vad händer om man inte spelar in högtalare?

När en högtalare är helt nytillverkad så är alla materialen styva och tröga. Då får elementen helt andra egenskaper än vad delningsfilter, kabinett och så vidare är konstruerat för. Därför låter inte en ny högtalare lika bra som en som man spelat in. På motsvarande sätt, var ska man placera högtalare? Dina högtalare ska stå på ett sätt i rummet så att det inte uppstår stående vågor. Ett enkelt sätt är att ställa högtalarna på ett avstånd från väggen som inte är jämnt delbart med rummets bredd. Om rummet är 4 meter brett, så ställ dem inte 1 meter eller 0,5 meter från sidoväggen, utan hellre till exempel 0,6 meter.

Med detta i åtanke, hur sprängs en högtalare?

Normalt sett när en högtalare "sprängs"(oftast så går talspolen) så har man spelat för högt med för mycket effekt eller med för lite effekt. Och en annan fråga, hur viktig är högtalarkabeln? Det är viktigt att kablarna är avskärmade för att undvika instrålande som påverkar den känsliga signalen. I gengäld behövs inte särskilt tjocka kablar eftersom signalen inte har någon kraftigare ström. Men signalen är känslig, så små ändringar kan göra skillnad när signalen sedan ska förstärkas igen.

Man kan också fråga hur kopplar man in högtalare i förstärkare?

Högtalarterminalen – ingången till högtalaren

Bak på högtalaren hittar du högtalarterminalerna, alltså den plats där du ansluter kablarna från förstärkaren. De flesta högtalare har en röd (plus) och en svart (minus) terminal för den positive respektive negativa signalen från förstärkaren.

By Ezzo

Similar articles

Måste man spela in Middar? :: Hur spela in skärmen?
Användbara länkar