Hem > r > Är Slät Yta?

Är slät yta?

slät i ordbok från 1870

Betydelse: Säges om en yta, som är mer eller- mindre fri från uppstående föremål.

Läs mer

Vad betyder trots allt?

Trots allt betyder i stort sett samma sak som likväl. Har egen härd? Härd betyder eldstad, alltså den plats man eldar i ett hem. Det är också en bild för spisen där man lagar mat. Förr i tiden hade man ju vedspisar där man eldade. Ordspråket säger alltså att det är lika mycket värt som guld att ha ett eget hem där man kan laga mat och värma sig.

Är Avhållsam korsord?

Synonymer till avhållsam

  • återhållsam,
  • måttlig,
  • nykter,
  • asketisk,
  • spartansk,
  • kysk,
  • sedlig,
  • dygdig,
Vad kastar man på Gotland? Han kallade pärk för ett mycket artigt bollspel som roade de gotländska bönderna. Det var 1741 som Linné reste runt på ön, och än i dag spelar gotlänningarna pärk och kastar varpa. Pärk är ett bollspel som går ut på att med flat hand eller spark, förflytta bollen. Pärk är ett genuint gotländskt spel.

Kan ibland ägna sig åt pärk?

Pärk utövas under barmarkssäsongen på Gotland. Något seriespel existerar inte, utan årets viktigaste tävling är Stångaspelen. Ungefär 200 lag har årligen deltagit under 2000-talet, något som inneburit en tredubbling av antalet lag på 30 år. Utöver Stångaspelen tävlar man i VM i bakpärk respektive frampärk. Med detta i åtanke, kan guten kasta? Bollen får antingen slås med handen eller sparkas med foten, direkt eller efter en studs. Spelet utförs på en gräsmatta och spelplanen är 30 meter bred och obegränsat lång. Varpa går ut på att kasta en varpsten så nära en pinne eller sticka på ett avstånd av 10–20 meter som möjligt.

Man kan också fråga vad gör en enolog?

Experter på vin kallas oenologer. Oenologi innefattar bland annat vinplantans biologiska egenskaper, jordmåner, geokemiska förhållanden, vinodlingens miljöaspekter, världens viktigaste vindistrikt samt deras geologi och klimat, speciellt med avseende på sambanden mellan jordmån, lokalklimat och vinets egenskaper. Följaktligen, kan sina viner synonym? Vinkännare betyder i stort sett samma sak som oenolog .

Har pondus synonym?

Pondus betyder ungefär detsamma som auktoritet.

By Karisa Rodino

Hur ser man vilka program som körs i bakgrunden? :: Vad är Stånga?
Användbara länkar