Hem > r > Är Lexbase Lagligt?

Är Lexbase lagligt?

Hemsidor som Lexbase och Mr. Koll har ett s.k. utgivningsbevis. Hemsidor som har ett utgivningsbevis har ett grundlagsskydd som medför att de får publicera personuppgifter så länge de inte begår yttrandefrihetsbrott (1 kap. 5 § yttrandefrihetsgrundlagen).

Läs mer

Related

Är det lagligt med dashcam i Sverige?

Får jag ha en kamera i min bil? Om du kan uppfylla kraven i den allmänna dataskyddsförordningen kan du installera en kamera på eller i din bil.

Följaktligen, kan man se vad folk är dömda för?

OFFENTLIGA HANDLINGAR ONLINE

Lexbase är nyhetstjänst med rättslig information om personer och företag. Lexbase är en webbtjänst som på ett och samma ställe tillgängliggör rättslig information från samtliga svenska domstolar och en rad andra myndigheter.
Vad kan man se i belastningsregistret? Vad står i belastningsregistret? Belastningsregistret sammanställer domar och strafförelägganden som utfärdats mot dig. I belastningsregistret står endast vilka brott man dömts till. Det står alltså inte något om man är eller har varit misstänkt för ett brott.

Är Mrkoll anonymt?

Mrkoll listar inte bara upp privatpersoners namn, adress och telefonnummer, utan även information såsom om de varit med brottsmål, när personen flyttade till adressen och vilka hen bor med. Du kan välja att dölja din fullständiga adress tillfälligt och telefonnummer tills vidare. Hur ser en dom ut? Domen inleds alltid med en sammanfattning av vad den stämmande parten/parterna hävdat och hur den (eller de) velat att domstolen skulle döma. Det kan exempelvis gälla krav på skadestånd eller ogiltigförklarande av en uppsägning som ena parten av någon anledning ansett är ogiltig.

Related

Är NordVPN lagligt?

Det är lagligt att använda en VPN-tjänst i Sverige. Det betyder inte att du kan använda dem för att utföra olagliga handlingar. Även om du är anonym och har en högre säkerhetsnivå får du inte bryta mot andra regler.

Hur meddelas dom från tingsrätten?

Rätten överlägger och meddelar dom

Om domen kan avkunnas, alltså meddelas i salen, överlägger rätten direkt. Ordföranden och de tre nämndemännen beslutar tillsammans hur rätten ska döma. När de är klara kallas parter och åhörare in i salen igen. Då redovisar ordföranden hur rätten dömer i målet.
Vad kostar en dom på Lexbase? Dom - I domsrapporten ges utförlig information kring ärendet såsom parter, händelseförlopp samt domstolens prövning avseende ansvar och domslut. Domen erhålls även i sin helhet i PDF-format och kostar 98 kr.

Följaktligen, kan man se någon annans belastningsregister?

Personuppgifterna kommer bara att sparas så länge de behövs men handlingar som lämnas in till en myndighet blir som huvudregel allmänna handlingar som registreras och bevaras enligt offentlighets- och sekretesslagen och arkivlagstiftningen. Att begära ett utdrag ur belastningsregistret från polisen kostar inget. Folk frågar också Är alla rättegångar offentliga? Principen om offentlighet vid rättegång betyder att rättegångar och rättegångshandlingar i huvudsak är offentliga. Detta innebär att allmänheten har rätt att närvara vid en offentlig rättegång och ta del av offentliga rättegångshandlingar, om det inte finns andra omständigheter som begränsar utlämnandet av dem.

Vad menas med åtalseftergift?

Vid vissa mindre förseelser och vid brott som begås av ungdomar under 18 år kan åklagaren frångå sin skyldighet att åtala. Kallas också åtalsunderlåtelse.

By Dex

Similar articles

Hur fixar man bakgrund på safari? :: Hur får man reda på någons brottsregister?
Användbara länkar