Hem > V > Vem Har Kollat Upp Mig På Ratsit?

Vem har kollat upp mig på Ratsit?

På ett halvår har kreditupplysningssajten Ratsit lämnat ut runt elva miljoner personrapporter på svenskar. Men nu är det slut på de anonyma kreditupplysningarna på nätet. Från och med den elfte juni får den som blivit kollad veta vem som kollat, skriver di.se.

Läs mer

Related

Hur ser man om någon kollat ens Facebook?

Facebook tillåter inte att någon spårar vem som ser deras profil. Tredjepartsappar har inte den funktionen. Du bör meddela applikationen om den påstår sig ha den funktionen.

Är man anonym på Ratsit?

Både Följfunktionen och Lönekollen är helt anonym och de personer vars information du tar del av får inte veta att du tagit del av informationen. I Lönekollen får du förutom inkomst av tjänst även reda på inkomst av kapital samt anmärkningar Ja/Nej. Med detta i åtanke, Är mrkoll lagligt? Orsaken är att sajten bedrivit kreditupplysningsverksamhet på ett sätt som inte är lagligt. Integritetsskyddsmyndigheten har utfärdat en sanktionsavgift mot företaget Nusvar som driver sajten Mrkoll som masspublicerar uppgifter om alla svenskar som är 16 år eller äldre.

Följaktligen, vill inte ha min adress på internet?

Skatteverket kan på din begäran sätta en spärr så att adresser inte lämnas ut från Statens personadressregister (SPAR) för direktreklamändamål. Du kan begära spärr i de så kallade NIX-registren som förs av reklambranschen och spärr hos enskilda företag som har dina uppgifter. Med detta i åtanke, vem bor nära mig? Om du vill hitta en person på Upplysning.se söker du snabbt och enkelt på namn, telefonnummer eller personnummer i vår sökruta "Vem". Du kan också kombinera sökningen genom att ange gata, postnummer eller ort i sökrutan "Var". Du kan självklart också utelämna sökrutan "Vem" och endast söka på "Var".

Related

Kan man se vem som kollat på ens höjdpunkter?

Du kan inte se hur många som ser din berättelse. Antalet visningar och vem som såg dem är viktigare än hur många gånger de såg den. Du skulle aldrig veta eftersom alla som tittar på din berättelse kan se den en miljon gånger.

Hur kan man ta bort sig från birthday se?

Vill du bortplockad från vårt publika sök vänligen maila [email protected]. I det publika sök kan man söka utan att vara inloggad. Den information som presenteras i det inloggade läget för medlemmar grundas på ett utgivningsbevis enligt yttrandefrihetsgrundlagen, dvs. på en grundlagsskyddad rätt att publicera uppgifter. Hur kan jag skydda min adress? Med e-tjänsten Spärra obehörig adressändring kan du förhindra att någon obehörig ändrar din adress. När spärren är aktiverad godkänns bara adressändringar som görs med e-legitimation i Skatteverkets e-tjänster för Flyttanmälan eller Särskild postadress.

Med tanke på detta, hur kan man se vem som är skriven på en adress?

Med tjänsten Visa folkbokförda på samma adress kan du få reda på om det finns fler personer folkbokförda på samma adress som du själv är folkbokförd på. Om något inte stämmer kan du lämna uppgifter till Skatteverket. Man kan också fråga vem kollar mig på mrkoll? Vi samlar information från offentliga register och hanterar den för att göra den lättförstålig. Vi sammanställer information om personer som är 16 år eller äldre. Totalt finns cirka 8.4 miljoner individer sökbara i tjänsten.

Följaktligen, hur döljer man sin adress på mrkoll?

Du kan med hjälp av BankID välja att tillfälligt hindra din utdelningsadress från att visas på Mrkoll under 30 dagar. T. ex. kan du använda funktionen under flytt för att undvika att din tidigare adress är synlig fram tills dess att uppgiften har ändrats hos myndigheten.

By Lanie

Similar articles

Kan man kopiera text från en bild? :: Vad menas med att tagga någon på Facebook?
Användbara länkar