Hem > V > Vill Ha Mitt Gamla Nummer?

Vill ha mitt gamla nummer?

Hur gör jag för att ha kvar mitt mobilnummer? Välj det abonnemang du vill ha. Du får nu frågan om du vill behålla ditt nummer, alltså flytta med ditt telefonnummer från en annan operatör. För att flytta (portera) ditt nuvarande nummer från en annan operatör måste numret vara aktivt.

Läs mer

Related

Vem har nummer 076?

Majoriteten av de som söker efter 076 befinner sig i Sverige. Vstra Gtalands län är ett av de vanligaste länen.

Man kan också fråga hur gör man för att byta mobiloperatör?

För att byta abonnemang tecknar du ett nytt abonnemang hos din nya operatör och anger att du vill flytta över ditt nummer. Då sköter den nya operatören uppsägningen av ditt gamla abonnemang. Vill du byta abonnemang hos din nuvarande operatör kan du ändra prisplan genom att logga in på operatörens hemsida. Måste man byta simkort när man byter operatör? Sim-kortet kommer

I brevet står ett tillfälligt nummer men det kommer att ändras till ditt riktiga nummer på dagen av nummerflytten. Så länge kan du fortsätta använda ditt gamla sim-kort.

Hur byter jag abonnemang Telenor?

Du byter abonnemang (surfmängd) enkelt i Mitt Telenor här på webben eller i appen. Du kan också självklart kontakta oss på 020-222 222 eller komma in till någon av våra butiker så hjälper vi dig. Vilken tid sker Nummerflytt? Numret flyttas ca 5-6 arbetsdagar från att du har satt i ditt nya SIM-kort i mobilen.

Related

Varför kan jag inte aktivera mitt SIM-kort?

När sim-kortet sätts in i telefonen ska det aktiveras automatiskt. Om telefonen inte kan hitta sim-kortet eller om sim-kortet inte är giltigt, kontakta kundtjänst.

Vad betyder portering?

Portering är ett annat namn för att flytta ett telefonnummer, de betyder alltså samma sak. Vad betyder portera nummer? Om ett nummer har porterats innebär det att en annan operatör än den som ursprungligen tilldelades numret av PTS innehar det. För att se vilken operatör som just nu använder ett telefonnummer har PTS tagit fram tjänsten Sök operatör.

Och en annan fråga, hur behåller jag mitt nummer?

Ja, du kan behålla ditt nummer när du byter kontantkort. När du byter från en operatör till en annan kontaktar denne din gamla operatör och meddelar att du önskar att flytta ditt nummer. Den operatör du flyttar från får inte ta ut någon avgift för detta och det är oftast kostnadsfritt hos den operatör du flyttar till. Därmed, kan man ha två telefoner med samma nummer? Med tjänsten kan man, utan att byta SIM-kort, använda samma nummer i två telefoner. Tjänsten ansluts till ett befintligt abonnemang (huvuda- bonnemang), och i kombination med detta öppnas ett annat abonnemang (tvillingkort) åt kunden. Tvillingkortet har eget mobiltelefonnummer samt egen PIN-kod och PUK-kod.

Vem äger rätten till ett telefonnummer?

Om det är ert telefonnummer har ni alltså rätt att få det porterat från er tidigare arbetsgivares operatör. Det innebär dock inte nödvändigtvis att ni har rätt att få använda det telefonnumret hos er nya operatör (de nöjer sig dock ofta med en avgift).

By Raycher Anupam

Similar articles

Varför kan jag inte logga in på Tele2? :: Hur lång tid tar det att byta nummer?
Användbara länkar