Hem > V > Vad Är Ett Trojanskt Virus?

Vad är ett Trojanskt virus?

En trojan är skadlig programvara som gömmer sig inuti andra program. Den kommer in i datorn gömd inuti ett legitimt program, till exempel en skärmsläckare. Sedan skriver den in kod i operativsystemet, vilket gör att en hackare att få tillgång till den infekterade datorn. Trojaner sprids vanligtvis inte av sig själva.

Läs mer

Related

Får meddelande om virus på iPhone?

Du kan rapportera misstänkta e-postmeddelanden, meddelanden och samtal. Om du får ett e-postmeddelande som ser ut att komma från Apple kan du vidarebefordra det till [email protected].

Vad innebär det att använda sig av en trojansk häst?

En trojansk häst (eller en ”trojan”) är ett brett begrepp som används för att beskriva skadlig programvara som döljer sitt egentliga syfte med hjälp av en förklädnad. Till skillnad från ett virus kan programmet inte sprida sig självt vidare eller infektera filer på egen hand. Hur blir jag av med en trojan? Antivirusprogram fungerar som murarna runt Troja. De förhindrar att skadlig programvara infekterar din enhet och tar bort trojaner. Du kan även genomsöka filer som du kanske vill ladda ned för att se om något verkar misstänkt.

Hur får man bort virus på datorn gratis?

Genomsök och rensa din Windows-dator gratis

  1. Klicka på ”Kör nu” för att ladda ner gratisverktyget Online Scanner.
  2. Kör .exe-filen för att söka efter virus.
  3. Online Scanner tar bort alla virus som hittas.
Kan man få virus i en router? NordicOne. Ja virus i BIOS finns (till olik hårdvara tex Router) detta blev möjligt när man slutade med ROM BIOS och satsade på EEPROM istället - men ovanligt - jag vet inte om det finns Antivirusprogram som skannar BIOS i hårdvaran idag...

Related

Hur vet man om man har virus på Mac?

Skanna en Mac med en kopia av CleanMyMac X och följ instruktionerna.

Med hänsyn till detta, kan man få virus genom att öppna ett mail?

E-postmeddelanden kan innehålla virus i form av bifogade filer eller länkar. Det finns flera olika former av virus som kan användas på olika sätt. De två vanligaste formerna som medarbetare på universitetet utsätts för är: Virus som krypterar (låser) filer du har tillgång till och förstör din dator. Dessutom, varifrån kommer trojansk häst? Den trojanska hästens historia

Den trojanska hästen härstammar från den berättelse om att grekerna gav en stor trähäst i gåva till trojanerna, men vad trojanerna inte visste var att hästen var fylld med grekiska soldater.

Vilken funktion hade den trojanska hästen?

Samtidigt lämnades en stor trähäst kvar. Trojanerna tog hand om trähästen som ett krigsbyte och tog den in i staden. Vad man inte visste var att det inuti hästen fanns ett antal gömda krigare. Dessa klev i skydd av mörkret ut ur hästen och släppte in de grekiska krigare som väntade utanför stadsporten. Var en ihålig häst? trojansk(a) häst(en), om den ihåliga trähäst vari enl. sagan grekiska krigare gömde sig under trojanska kriget o. vilken trojanerna förde in i staden Troja, varefter staden intogs av grekerna (äv.

Hur vet man att man har spionprogram på datorn?

Det kan dock vara lönt att med jämna mellanrum söka igenom sin dator med ett program som är specialgjort för att hitta just spioner. Det mest populära heter Spybot – Search & Destroy, och det är gratis för privatpersoner. Programmet är lätt att använda, men det är viktigt att inte få panik.

By Robaina Vittum

Similar articles

Vad är Apple True Tone? :: Har död av pinn?
Användbara länkar