Hem > N > När Är Tv För Gammal?

När är tv för gammal?

TV-apparater äldre än 13 år där man tittar på fria kanaler via antenn får problem efter 28 oktober. En stor grupp husägare får svart i TV-rutan i samband med att man går över till komprimeringstekniken MPEG4 i marknätet. Det handlar om de som tittar via antenn, och som har en TV äldre än 13 år.

Läs mer

Related

Är gammal i ett uttryck?

Från gamla dagar till det förflutna. I år, och den tyska dazumal, då för tiden.

Hur vet jag om min tv är för gammal?

För att veta om din tv är för gammal kan du enkelt kolla det på Com Hems hemsidan med hjälp av din tv:s modellbeteckning. Du kan också registrera ett konto på Com Hem Play för att se de flesta digitala kanaler på mobilen, surfplattan och datorn. Vilka kanaler kan man se med vanlig antenn? Tv-signalerna sänds från master runt om i Sverige och tas emot via en centralantenn, egen tak- eller inomhusantenn. Kanalerna som finns är SVT1, SVT2, SVT24, SVTB, Kunskapskanalen, TV4, TV6 och TV Finland och ett 40-tal betalkanaler.

Vad behövs för att se gratis marksänd digital-TV?

För att se de fria (eller okodade) sändningarna behöver du en digital tv-mottagare. Om en sådan mottagare inte är inbyggd i din tv-apparat behöver du en extra box/dekoder. De fria kanalerna kan du ta emot och titta på utan kostnad. Dessa är bland annat SVT1, SVT2, SVT24, och Kunskapskanalen. Och en annan fråga, kan man se på tv med vanlig antenn? Att titta på marksänd tv via antenn är en väldigt okomplicerad sak egentligen. Allt du behöver är en vanlig tv-antenn, och med denna kan du få in de fria kanalerna: SVT1, SVT2, TV4, TV6, SVT24 och SVTB. Det kan även förekomma att lokala program sänds okrypterade, alltså i det fria utbudet.

Related

Var kan jag se hur gammal min iPad är?

Det finns något på baksidan av din iPad. Gå till inställningar och tryck på om. Det finns ett modellnummer i det översta stycket.

Vad är FiberKOAX?

KOAX nät, även kallat FiberKOAX av exempelvis Tele2 (tidigare Com Hem), var initialt enbart en analoga infrastruktur som vad avsedd för att distribuera analog TV. I dagligt tal brukar man kalla det för Kabel-TV, men sanningen är den att man idag även kan få bredband och IP-telefoni via KOAX. Hur ställer man om tvn från analog till digital? Byt källa på TV:n

På din fjärrkontroll ska du leta efter en knapp som det står "Input", "Ext.", "Source" eller liknande på. Då byter du bara ingång till "Digitalt". Hur du gör en kanalsökning eller byter källa på din TV beror på din TV. Titta i manualen, där står det alltid hur du gör.

Man kan också fråga måste man ha en digitalbox för att se på tv?

För att kunna se de fria kanalerna (SVT:s kanaler och TV4) i det digitala marknätet måste du ansluta en box till din TV. Du kan också behöva en ny antenn. Om du tittar på kabel-TV och vill se de här kanalerna, behöver du inte en box förrän din operatör övergår till helt digitala sändningar. Med tanke på detta, hur vet jag om min tv är digital? De flesta modernare TV-apparaterna från kring 2008 har en inbyggd så kallad DVB-C-tuner. Om din TV har det kan du visa digital-TV. För att kolla om din TV har detta, titta i instruktionsboken, kontakta tillverkaren eller sök på nätet.

Har Samsung TV inbyggd digitalbox?

Du har inte en inbyggd box i din Samsung, men det finns en speciell app som Samsung och Telia har tagit fram ihop. Läs mer här om din tv är av rätt modell, och ladda ner appen via länken.

By Albertina Ferrin

Similar articles

Vilken TV kanal sänder skid VM? :: Varför får jag ingen signal på TV?
Användbara länkar