Hem > H > Hur Ska Man Veta Vad Man Ska Studera?

Hur ska man veta vad man ska studera?

Prata med en studievägledare

Om du går på gymnasiet kan du prata med studievägledaren på din skola, eller så pratar du med en studievägledare på universitetet eller högskolan du är intresserad av att plugga på. Du kan fråga om behörighet, antagningspoäng, om specifika program eller annat som har med studierna att göra.

Läs mer

Related

Hur får man veta vilka sidor och källor som använder samma bild?

Du kan använda funktionen images.google.com. Klicka på bilden för att få veta mer om den. Du kan använda bildsökning för att hitta liknande eller exakt samma bildinnehåll.

Hur ska man veta vad man vill jobba med?

Hitta ditt yrke

Arbetsförmedlingen har ett intressetest. Där får du förslag på vilka yrken och utbildningar som passar dig. Du svarar på 12 frågor och får ut en intresseprofil och förslag på yrken.
Med hänsyn till detta, vilket jobb passar min personlighet? Yrkestest 1

41 Q är ett test baserat på den schweiziske psykiatern Carl Jungs modell för personlighetstyper. Testet innehåller 41 frågor som resulterar i förslag på olika yrken som passar just din personlighetstyp.

Med hänsyn till detta, Är 40000 kr en bra lön?

Att jobba för en lön på över 40 000 kronor i månaden behöver inte vara så svårt som man kan tro. Några av de hetaste yrkena kräver bara några få månaders studier – och även en gymnasieutbildning kan ta dig långt. Och därefter, Är lön på 25000 bra? ska man bo stort i centrum, dricka latte på stan, gå på AW, ha 38 kanaler på TVn, var sin iPhone 7 och iPads, två bilar osv så klarar man sig inte under 25000 per pers. Så säg att en erfaren (jobbat 3+ år) heltidsarbetare bör ha 25000 i lön så har man minst det grundläggande behovet avklarat.

Related

När har man rätt att få veta sitt schema?

Du har rätt till ett schema minst två veckor i förväg och arbetsgivaren måste föra register över jourtid, övertid och tilläggstid. Under fyra månader får den totala arbetstiden inte överstiga 48 timmar per vecka.

Och därefter, vad ska man plugga om man inte vet vad man vill?

Om du är helt vilse i utbildningsträsket är en god idé att börja med vad för ämnen som intresserar dig. Vilka ämnen har du haft lätt för i skolan? Vad tycker du om att göra på fritiden? En smart grej är att göra ett intressetest för att få en hint om vilka yrken och utbildningar som kan passa just dig. Vad ska jag utbilda mig till? Ta reda på mer om dig själv

Innan du börjar titta på vilken utbildning du ska välja, är det bra att fundera närmare på vem du är och vilka intressen och styrkor du har. Det är också bra om du skaffar dig en bild av arbetsmarknaden, och hur möjligheterna till jobb ser ut inom det område du är intresserad av.

Man kan också fråga vad ska man plugga till 2021?

Mest populära utbildningarna på högskola

  • Juristprogrammet, Stockholms universitet (7204)
  • Juristprogrammet, Uppsala universitet (6296)
  • Läkarprogrammet, Karolinska institutet (6085)
  • Juristprogrammet, Lunds universitet (5981)
  • Juristprogrammet, Göteborgs universitet (5962)
  • Läkarprogrammet, Göteborgs universitet (5745)
Med hänsyn till detta, vad är ditt drömjobb? Det kan vara tex vad ett jobb faktiskt innebär i praktiken, hur stämningen är i fikarummet eller hur utvecklingsmöjligheterna ser ut. De som kan svara på detta är de som redan jobbar med det du är intresserad av eller på det företag där du tror att du skulle vilja starta din karriär.

Med detta i åtanke, vad ska man göra om man inte vet vad man vill göra?

5 smarta tips för dig som inte vet vad du ska göra med ditt liv

  1. Acceptera att du inte kan eller ens behöver försöka förutse din framtid.
  2. Acceptera att allt inte behöver vara tipp-topp.
  3. Acceptera att livet är oförutsägbart.
  4. Sluta skjuta saker på framtiden.
  5. Rannsaka dig själv då och då

By Zachary

Similar articles

Vilken personlighet passar jag ihop med? :: Hur blir man en bra tecknare?
Användbara länkar