Hem > H > Hur Diskrimineras Daliter?

Hur diskrimineras daliter?

Daliterna diskrimineras ständigt, trots att det i den indiska konstitutionen finns skydd och främjande av daliternas rättigheter. Enligt officiell statistik från polisen i Indien mördas 13 daliter per vecka och brott mot daliter begås var 18:e minut.

Läs mer

Vad står det i Veda böckerna?

Vedaböckerna består av flera samlingar. Äldst är Rigveda (sångernas veda) där vissa partier anses ha tillkommit före ariernas invandring (ca 1500 f.Kr). Hymner, sånger, böner och besvärjelser är en stor del av innehållet. Folk frågar också vilka tillber parvati? Det är också anledningen till att Ganesha är den gud som tillbes allra först, Parvati tvingade Shiva att lova att sonen skulle tillbes först av alla gudar. Kanske som en liten kompensation för att få leva med ett elefanthuvud? Läs mer om Ganesh här!

Vad håller Parvati i?

Han håller i ett radband, en helig bok, en spira och en vattenkruka. Han avbildas ofta sittande på en lotusblomma. Därmed, hur ser parvati ut? Parvati är till exempel är en kvinnlig aspekt av Shiva). Hon brukar avbildas i en röd sari och med två eller fyra armar. Ofta avbildas hon tillsammans med Shiva och inte sällan finns även Ganesha med.

Har Shiva några avatarer?

Det här är de vanligaste gudarna: Brahma, Vishnu, Shiva, Ganesha, Parvati, Durga, Kali, Lakshmi och Sarasvati. Vishnu har dessutom låtit sig återfödas som människa – som avatar – flera gånger. De här avatarerna dyrkas också. Speciellt Rama och Krishna. Hur gör man för att nå Moksha? För att nå frälsning måste man inse att allt är ett och att ens "egna själv", Atman (själen), blivit ett med Brahman (världssjälen). Den sanna verkligheten finns inom oss själva.

Och en annan fråga, vad är shivaiter?

Shiva är den store yogin och många av Indiens asketer och yogier är Shivaiter. Shiva förenar könsdualiteten och den kvinnliga kraften (Śakti) är en del av hans natur. Shiva är både den yttersta verkligheten (nirgu¿a brahman) och en person som människor hänger sig åt i kärlek eller i extas. Man kan också fråga hur dyrkar man shiva? En grupp dyrkar Shiva som den främsta guden och ser honom som en symbol för den högsta sanningen och verkligheten - världssjälen brahman. Det är shaiviterna. På samma sätt som shaiviterna följer Shiva följer en annan grupp Vishnu och ser honom som en symbol för brahman - de är vaishnaviter.

Vem var Shivas gemål?

Durga är en mer skräckinjagande avatar, uppenbarelse, av Shivas gemål Parvati. Vid högtidliga tillfällen utföres här blodsoffer, oftast är det getter man offrar.

By Cloutman Tardiff

Hur öppnar jag en avi fil? :: Vad är en digital avatar?
Användbara länkar