Hem > r > Är Bup En Myndighet?

Är BUP en myndighet?

Barn- och ungdomspsykiatri, BUP, i Stockholm är en specialistverksamhet inom den offentligt drivna sjukvården inom Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, som är en del av Region Stockholm.

Läs mer

Med tanke på detta, vad gör barn och ungdomsmottagningen?

En barn- och ungdomsmedicinsk mottagning är öppenvårdsmottagning som erbjuder specialistvård för barn och ungdomar mellan 0-18 år. Mottagningen gör medicinska utredningar och behandlingar av kroniska sjukdomar som inte kräver att ditt barn blir inlagd på sjukhus. På motsvarande sätt, vad gör man på bumm? Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar, BUMM, är specialiserade mottagningar för barn och ungdomar till och med 17 år. De hjälper barn med kroniska sjukdomar, som till exempel allergi, astma eller eksem som inte kan behandlas på vårdcentralen, men även barn som har ont i magen eller har urinvägsproblem.

Med detta i åtanke, vad är första linjens psykiatri?

Verksamheter som tar emot barn och unga som visar tidiga tecken på psykiska besvär och lindriga psykiatriska tillstånd oavsett orsak – kallar vi för första linjen. Kan man bli inlagd på BUP? I de flesta fall hittar vi en planering som innebär att du kan vara hemma, men i enstaka fall kan du behöva läggas in på BUP-kliniken för heldygnsvård. Det beror framför allt på hur mycket skydd du behöver runt omkring dig när du mår som sämst.

När BUP inte hjälper till?

Om inte kan ni vända er till någon annan BUP mottagning om det finns där ni bor. Ni kan gå till vilken BUP mottagning ni vill eller att ni tar kontakt med en vårdcentral där du bor. De brukar ha egna behandlingsalternativ eller kan hjälpa dig med att komma till BUP igen. Man kan också fråga hur länge är man inlagd på bup akuten? Heldygnsvård innebär att du får vård för ett allvarligt psykiatriskt tillstånd dygnet runt på ett sjukhus.

Hur länge ligger man på psyket?

Personalen ska hela tiden ha uppsikt över en patient som är avskild och beslutet ska omprövas så att man inte behöver stanna på rummet längre än nödvändigt. Beslutet får gälla högst åtta timmar, men om det finns speciella skäl kan du få stanna på rummet fler timmar än så. Hur länge kan man vara inlagd på psyket? Så kort tid som möjligt utan allt för stor risk för att det ska gå illa. Vill man bli utskriven får man oftast det, om man inte uppfyller kriterierna för tvångsvård. Om personal och läkare anser att man inte längre bör vara inlagd kommer de förmodligen skriva ut även om patienten vill stanna.

Varför går man till BUP?

BUP erbjuder specialiserad vård och behandling för barn och unga upp till 18 år med svår eller akut psykiatrisk problematik. Till oss kan du komma om du har allvarligare psykiska besvär, till exempel är deprimerad, har mycket ångest eller skadar dig själv.

By Ker

Vad ska man välja Android eller iPhone? :: När ska man gå till BUP?
Användbara länkar