Hem > V > Vad Är En Koaxialhögtalare?

Vad är en koaxialhögtalare?

Koaxialhögtalare är en kombination av mellanregister och diskant i en och samma bilhögtalare. Denna högtalartyp hanterar alltså både mellanregister och högre frekvenser.

Läs mer

Vad ska man ha för basar?

Vad du "ska" ha, beror ju helt på vad du lyssnar på för musik. Själv lyssnar jag mest på snabb techno, så då passar ändå 10" min smak, då dom brukar hänga med bättre än stora. Lyssnar du mer på Hiphop/rap eller liknande så är kanske en 15" att föredra, då dom levererar tyngre och djupare bas. På motsvarande sätt, Är basshabit bra? Från Bass Habit kommer detta fullmatade helhetspaket som är galet prisvärt och galet tungt. Här får du en kraftfull baslåda, ett klass-D monoblock, midbasar, diskanter samt ett fyrkanaligt slutsteg. Läs mer om och köp Bass Habit helhetspaket med SP165M, SP25A + slutsteg.

Är Ma Audio bra?

American MA Audio ger en perfekt balans mellan kraftfullt ljud och bra pris. Sedan 1980 har de designat förstärkare och subwoofers och har bland annat vunnit priser på DUB Show i Los Angeles. Hur kopplar man in en Raggarplanka? En - kabel ska gå från slutsteget (där det är märkt gnd) och till jord (någonstans i plåtkarossen, vanligtvis bältesinfästningen eller liknande där det är (eller görs) plåtrent). En remote ska dras från stereon (vanligtvis en blå/vit kabel) till slutsteget och kopplas in där det står rem.

Följaktligen, hur koppla raggarplanka?

Dra en kabel till två av högtalarna, drar en kabel från minus på en av högtalarna till plussen på de andra två, och sedan en kabel till minus på slutsteget från minusen på den sista högtalaren. Enligt mina beräkningar får jag då 2+2ohm = 4ohm. 5. Parallellkopplar raggarplanka och mina två diskanter. Hur kopplar man högnivå till lågnivå? Du kopplar in dig på befintliga högtalare i bilen. Så med andra ord du parallellkopplar och lånar signal från dina högtalare. Denna är automatisk på så sätt att du ansluter + och - och ansluter remote till steget så startar den steget automatiskt.

Med tanke på detta, vad är ronki?

Rassel och ronki

Rassel innebär ofta vätska eller slem i lungan och ljudet tyder på hjärtsvikt eller lunginflammation. Ronki däremot är ett tecken på trånga luftrör och kommer snarare från en patient med kol.
Hur låter rassel? Rassel är, inom medicin, ljudet av luft som passerar genom slem i trånga rör i lungorna. Det är biljud som kan tyda på en sjukdomsbild. Vid hjärtsvikt kan en ansamling av blod och svullnad i lungorna ske som ger knastrande, rasslande och gurglande biljud, eller försvagade andningsljud på grund av vätskeansamling.

Man kan också fråga hur låter obstruktiv andning?

Normala andningsljud beskrivs som vesikulära och ligger mellan 100 och 200 Hz. Ett mer väsande andningsljud hörs över luftstrupen, eftersom samma volym luft som fyller lungorna ska passera här. Patologiska andningsljud beskrivs i termer som rassel, ronki eller stridor, men terminologin är ofta vacklande.

By Dyan Guddu

Vem installerar billarm? :: Vad har jag för högtalare i min bil?
Användbara länkar