Hem > H > Hur Fungerar Dsl?

Hur fungerar DSL?

DSL står för Digital Subscriber Line och innebär att internet levereras till kontor via telefonledningen (kopparnätet). Med DSL-uppkoppling är du alltid ansluten till internet och kan använda ett traditionellt telefonabonnemang samtidigt som du surfar.

Läs mer

Related

Hur fungerar JPG?

JPEG är en destruktiv komprimeringsmetod som används för att se till att de digitala bilder som används är så små som möjligt och laddas snabbt när någon vill se dem.

Vilka olika standarder ingår i begreppet xDSL?

Samlingsnamn för olika tekniker som medger bredbandig kommunikation via fasta telelinjer, exempelvis IP-DSL, ADSL och VDSL. Vad är skillnaden mellan bredband och wifi? För vissa har begreppet WiFi kommit att bli synonymt med bredband – detta då många av oss nästan uteslutande surfar trådlöst. WiFi är dock inte detsamma som varesig bredband eller internet, utan en trådlös nätverksstandard som gör det möjligt att ansluta till bredbandet från en enhet som stöder WiFi.

Är bredband och internet samma sak?

”Det är en dramatisk förändring”

Färre kunder kopplar upp sig med hjälp av kablar, fler vill använda sig av wifi eftersom många produkter har det inbyggt i sig. Den stora skillnaden mellan wifi och bredband är alltså hur man får sitt internet.
Hur snabbt bredband kan jag ha? Använder du ADSL så kan du få upp till 24 Mbit/s i nedladdningshastighet på ditt bredband. Om du använder dig av VDSL kan du komma upp i hastigheter på upp till 60 Mbit/s, dock är avståndet till telestationen avgörande för hur nära du kan komma upp i denna maxhastighet.

Related

Varför fungerar inte cigarettändaruttag?

Cigarettändaren eller 12V fungerar inte. Det är en bra idé att kontrollera 12v-uttagen på sidan av instrumentbrädan.

Med detta i åtanke, hur vet man om man har bredband?

Genom att jämföra bredband på Bredbandsval.se ser du snabbt och enkelt om du fortfarande kan få ADSL bredband där du bor. Vi hämtar in information från leverantörerna i realtid så att du kan jämföra hastighet, pris och erbjudanden på din adress. Se om du kan få ADSL bredband på din adress! Med detta i åtanke, måste man ha ett modem till en router? Förutom en router behöver du också ett modem för att kunna dela det mobila bredbandet. En ny router har ofta ett inbyggt modem medan äldre varianter inte har det. Om din router inte har ett inbyggt modem måste du skaffa ett externt USB-modem som du stoppar in i routern.

Vad ingår i begreppet bredband?

Bredband är ett samlingsnamn för tekniker som överför data eller information mellan datorer. Det finns flera uppkopplingstekniker för att få bredband, till exempel via fiber, ADSL, kabel-tv eller mobilt bredband. Hur mycket kostar internet varje månad? Kostnaden för ett bredband varierar beroende på hur du får bredbandet levererat och vilken hastighet du har. Ett fast bredband på 100 Mbit/s via fiber kostar ungefär 300 kronor i månaden. Ett mobilt bredband på 50 Mbit/s och 40 GB surf kostar ungefär 250-300 kronor i månaden.

Vad är det för skillnad på bredband och fiber?

Fiber är överlägset mobilt bredband vad gäller hastighet. Fiber har i dag en teoretisk maxhastighet på 10 000 Mbit/s, medan maxhastigheten på mobilt bredband ligger runt 60 Mbit/s. I dag finns det ingen annan bredbandsteknik som är i närheten av hastigheterna du kan uppnå med fiber.

By Huppert Cly

Similar articles

Är mobilt bredband och WiFi samma sak? :: Vad är Dropbox bra för?
Användbara länkar