Hem > H > Hur Ser En Polygon Ut?

Hur ser en polygon ut?

Fyra raka sidor - fyrhörningar - som till exempel kvadrater. Fem sidor blir en pentagon, Sex sidor: hexagon. Sen finns det heptagoner,oktagoner, nonagoner och så vidare. Det gemensamma namnet för figurer med tre eller fler raka sidor är polygoner.

Läs mer

Related

Hur många hörn har en polygon?

Formeln 180*(n-2) används för att beräkna summan av de regelbundna polygonerna. För en kvadrat på 180 * (4 * 2) är det en approximation. Trianglarna delas in i polygoner.

Hur många hörn har en polygon?

Vinkelsumman för en regelbunden polygon kan skrivas med formeln 180*(n-2) där n är antalet hörn. För en kvadrat 180 * (4 – 2) =360 och så vidare. På bilden nedan är polygonerna indelade i trianglar. Vad betyder öppen polygon? Kurva som består av ett antal sträckor som hänger ihop. Ordet polygon kommer av två grekiska ord som betyder många respektive vinkel. Ex: Om polygonen är sluten (utan ändpunkter) och inte skär sig själv kallas den månghörning.

Med tanke på detta, vad kallas en tolvhörning?

Dodekagon, tolvhörning, är en polygon med tolv hörn. En liksidig och likvinklig dekagon kallas för en regelbunden dodekagon. Med hänsyn till detta, Är polygon figur utan kurvor i? Alla polygoner har lika många sidor som hörn. Polygoner i vilka alla inre vinklar är mindre än 180 grader kallas konvexa; om någon inre vinkel är större än 180 grader är polygonen konkav. Polygon är det tvådimensionella fallet av det mer allmänna polytop.

Related

Hur räknar man ut arean på en polygon?

Dra en rak linje från det ena hörnet till det andra. Det fanns sex raka streck. De sex trianglarna är lika stora och har samma form. Det räcker att räkna ut arean av en av dem.

Dessutom, hur många diagonaler har en oktagon?

En månghörning med n hörn har n*(n - 3)/2 diagonaler. Dessutom, vad heter vinklarna?

NamnBeskrivning
Spetsig vinkelEn vinkel kallas spetsig om den är mindre än en rät vinkel, alltså mindre än 90°.
Trubbig vinkelEn vinkel kallas trubbig om den är större än en rät vinkel (90°), men samtidigt mindre än en rak vinkel (180°).

Vad har 8 hörn?

En oktogon är en åtthörning, alltså en polygon med åtta hörn. En liksidig och likvinklig oktogon kallas för en regelbunden oktogon. Vad heter en 7 Hörning?

MånghörningNamnAntal sidor
SexhörningHexagonSex
SjuhörningHeptagonSju
ÅttahörningOktagonÅtta
NiohörningNonagonNio

Vad är polygon Crypto?

Polygon är ett protokoll för att skapa Ethereum-kompatibla blockkedjor och lager 2-skalningslösningar. Projektet grundades 2017 av ett team på 4 personer som svar på Ethereums rejäla transaktionsavgifter och långsamma nätverkshastigheter.

By Gasper Schacht

Vilka olika trianglar finns det? :: Hur använder man podcast?
Användbara länkar