Hem > V > Vad Går Geocaching Ut På?

Vad går geocaching ut på?

Med hjälp av en GPS-enhet ska man hitta "skatter", eller s.k. cacher. Cacherna kan vara av olika storlekar och former. När man har hittat en cache, så ska den loggas - dels i den logg som ska finnas i cachen och dels på geocaching.com:s hemsida. Du behöver alltså ha ett konto hos geocaching.com.

Läs mer

Vad kostar Geocaching?

Lådorna, som kallas cacher, är utlagda av andra geocachare som publicerat gps-koordinaterna på en webbsida där man kan logga in för att först hämta koordinaterna, läsa om cachen och sedan logga sitt besök efter att man varit där. Att bli medlem kostar inget. Är Geocaching gratis? Kom i gång med appen Geocaching

Appen är gratis och om du uppskattar geocaching kan du köpa ett premiumabonnemang som ger dig fler möjligheter.

Hur många cacher finns det i Sverige?

LandGeocacherInvånare
Sverige62 9759 453 000
Norge27 2004 952 000
Kanada160 40934 480 000
Danmark255235 574 000
Därefter, vad är earthcache? Ytterligare en variant är earthcache, en cache som inte har någon fysisk låda utan som visar på en plats av geologiskt intresse. Istället för att leta upp lådan och skriva en logg så ska användaren svara på ett antal frågor och göra beräkningar som anknyter till de geologiska förhållandena på platsen.

Dessutom, hur ser en geocache ut?

En cache kan ha många olika utseende och storlekar, men de vanligaste storlekarna är i form av en gammal filmburk, PET-rör (ser ut som ett större provrör) eller en "matlåda" (se bild till höger). Cacherna är ofta väl gömda så att de som inte letar efter dem inte heller ska kunna se dem. Hur börjar man med geocaching? Checklista för att börja med geocaching

  1. Registrera Dig ett användarkonto hos Geocaching.com.
  2. Bekanta dig de olika webbsidorna inom Geocaching.com.
  3. Använd gärna Geocaching Google Maps för att se cacherna i området där du bor.
  4. Låna i första hand GPS av någon.
  5. Lär dig känna och använda GPS.

Hur länge har geocaching funnits?

Geocaching började redan 2000

Geocaching har funnit i många år. Grunden till det som idag kallas Geocaching började växa fram i maj 2000. Det började som en utmaning till GPS-fantaster som ville testa hur bra det uppdaterade GPS-systemet fungerade. Redan på hösten samma år lanserades första upplagan av Geocaching.com.
Och en annan fråga, när började geocaching? Geocaching uppstod år 2000 i USA som en konsekvens av att den amerikanska militären tog bort störningssignalen från GPS-signalerna. Ändringen gjorde att noggrannheten blev mycket bättre (Satirapod, Rizos, & Wang, 2001) och möjliggjorde sökande efter utplacerade gömmor med vanliga GPS-enheter över hela världen.

By Daniella Deloatch

Vad betyder GIF bild? :: Hur lägger man till ett tangentbord på skärmen?
Användbara länkar