Hem > V > Vad Är Skillnad På Sms Och Imessage?

Vad är skillnad på SMS och iMessage?

iMessage är iOS (Apples) egen funktion för att skicka meddelanden och detta görs överskridande i applikationen Meddelanden. Det kan alltså liknas med SMS men istället för att det går på bekostnad av kredit som du har hos din operatör skickas meddelandet över din dataplan istället, det vill säga över nätverket.

Läs mer

Related

Är det någon skillnad på HDMI-kablar?

Nätverksstödet och databandbredden är de enda skillnaderna mellan de olika kablarna. Detta innebär att funktioner som HDCP, HDMI CEC, 3D och Audio Return Channel fungerar med alla HDMI-kablar, oavsett om de tillverkades under HDMI 1.3, HDMI 1.4 eller HDMI 2.0-eran.

Varför iMessage istället för SMS?

De blå meddelandena skickas via iMessage medan de gröna skickas som vanliga SMS. Ett SMS skickas istället via din operatörs vanliga tjänst för meddelanden. Idag låter dock många operatörer dig skicka gratis SMS vilket gör att just denna fördel med iMessage inte alltid är den mest exklusiva. Är det gratis att skicka iMessage? SMS och MMS har inte blivit gratis bara för det finns iMessage. Du blandar nog ihop det lite. SMS är fortfarande SMS och MMS är fortfarande MMS. Du kan dock numera skicka ett iMessage istället för SMS och MMS.

Hur skickar jag SMS istället för iMessage?

Stäng av iMessage för att skicka alla texter

Öppna Inställningar och välj Meddelanden. 2. Stäng här av reglaget bredvid iMessage. Nu kommer alla dina meddelanden att skickas som ett textmeddelande istället för iMessage även när nätverket är tillgängligt eller även om du skickar det till andra iPhone-användare.
När man skickar SMS? När du skickar ett meddelande till en annan mobiltelefon så är det din operatörs smsc som tar emot meddelandet från dig och skickar det vidare till mottagaren. Om mottagaren inte är tillgänglig, till exempel för att den telefonen inte har täckning eller är avstängd så sparas meddelandet.

Related

Är det stor skillnad på 4K och 8K?

Upplösningen i 8K TV-apparater är fyra gånger högre än i 4K TV-apparater och 16 gånger högre än i Full HD TV-apparater. Skärmen har en högre upplösning.

Hur gör man om SMS till iMessage?

Inaktivera iMessage

  1. Välj Inställningar på iPhone.
  2. Tryck på Meddelanden.
  3. Sätt reglaget för iMessage på Av.
Varför försvinner meddelanden i iPhone? Det kan bero på flera orsaker: Personen du skickade meddelandet till har inte en Apple-enhet. iMessage är inaktiverat på din eller mottagarens enhet. Gå till Inställningar > Meddelanden > iMessage för att kontrollera att iMessage är aktiverat.

Varför kan jag inte skicka sms till ett visst nummer?

När man inte kan skicka sms till något enstaka nummer, men smsandet i övrigt funkar felfritt, så beror det ibland på att ett sms (som av någon anledning är felaktigt) ligger och blockerar kön. Där kommer det att ligga en viss tid (48 timmar har jag för mig) innan det "skrotas". Hur gör man för att dölja sms på iPhone? Peka på Notiser (1) och scrolla ned till Meddelanden (2). 2. Längst ned under inställningarna för meddelandenotiser finns alternativet Visa förhandsvisningar. Peka på det för att få möjligheten att helt stäng av förhandsvisningarna av meddelanden och SMS (Av).

Kan inte skicka iMessage till en person?

Lös problem med att skicka eller ta emot meddelanden från vissa kontakter. Ta bort kontakten och lägg till den igen. Kontrollera om du blockerade den. Kontrollera att kontaktens telefonnummer är korrekt.

By Schatz

Similar articles

Måste man ha surf för att skicka SMS? :: Får man ta med eget godis på bio Filmstaden?
Användbara länkar