Hem > V > Vad Är Det Html?

Vad är det HTML?

Vi kör det från början. HTML står för HyperText Markup Language. I kort betyder det att HTML är ett märkspråk, även kallat sidbeskrivningsspråk. Det senaste versionen av ”språket” är HTML5, som släpptes 2014.

Läs mer

Related

Vad är en div HTML?

En div-tagg definierar logiska uppdelningar av en webbsida. Med div-taggar kan man skapa olika färgområden, kolumneffekter med mera.

Måste man ha JavaScript?

Du kanske måste aktivera JavaScript i din webbläsare för att vara säker på att funktionerna fungerar som de ska. Hur du aktiverar JavaScript varierar beroende på webbläsare. Klicka på den webbläsare som du använder i listan här nedanför, så får du veta hur du ska göra. Hur aktiverar man JavaScript på Android? Steg 2.Aktivera JavaScript i Chrome

  1. Öppna Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer uppe till höger. Inställningar.
  3. Tryck på Webbplatsinställningar under Avancerat. JavaScript.
  4. Aktivera JavaScript.

Vad är ett Serverspråk?

Den traditionella webbservern

Webbservrar använder sig ofta av ett serverspråk. Det finns ett antal olika serverspråk, men det vanligaste serverspråket är PHP. Det är exempelvis det språket som används av Wordpress, det mest populära CMS verktyget.
Vad är Java för program? Java är ett programmeringsspråk som skapades i mitten av 90-talet. Med Java kan man programmera allt från mobilapplikationer till tunga robotar i industrin. Programmering i Java har funnit sin populäritet i att det är plattformsoberoende, objekt-orienterat och enkelt att använda.

Related

Vad är värde HTML?

Namnen på attributen ligger vanligtvis mellan det ena och det andra. Starttaggens namn-värdepar innehåller namn-värdeparen. Det element som heter tagg får attributet satt till värdet value. Värdet skrivs inom citationstecken.

Vad är skriptning?

Användningsområden för skriptning inkluderar systemanrop via skalprogram, automatisering av repetitiva uppgifter inom program, interaktion med andra programspråk, webbutveckling, definiering av spelmekanik samt grafiska användargränssnitt. Vad är en CSS? CSS står för Cascading Style Sheets och är en av webbens tre grundläggande byggstenar tillsammans med HTML och Javascript. Man kan säga att CSS är webbens ansikte utåt, och sköter alltså allt som har med design att göra.

Vilken version av HTML och CSS används idag?

Efter några års arbete kom slutligen den första HTML 5-standarden i oktober 2014. November 2016 kom HTML 5.1 och slutligen, i december 2017 kom den version som är aktuell idag, HTML 5.2. HTML 5 introducerade element och attribut som reflekterar det sätt de används på. Folk frågar också Är javascript ett programmeringsspråk? JavaScript förkortas ofta som JS, men när vi talar om språket brukar vi använda hela namnet. Nyckeln till vad det är för typ av språk finns i namnet: JavaScript är ett skriptspråk. Till skillnad från HTML och CSS är JavaScript att klassa som ett programmeringsspråk, eftersom det kan utföra riktiga kommandon.

Vad menas med att deklarera variabler?

Deklarera - För att använda en variabel måste man först berätta att varibeln finns och vad den ska heta (namnen på saker i program kallas även identifierare). Det kallas för att man deklarerar den.

By Octavian Gebauer

Similar articles

  • Vad är XML och vad är skillnaden mellan XML och HTML?

    HTML används till exempel för att illustrera och visa data, men inte för att strukturera och organisera information. Du kan använda tillägg som xp och xslt för att automatiskt generera kod för användning i en webbläsare.

Hur kopplar man in kabel-TV? :: Vad används JavaScript för?
Användbara länkar