Hem > V > Vad Är Skillnaden Mellan Wan Och Lan?

Vad är skillnaden mellan WAN och LAN?

WAN-porten ansluts oftast till ett höghastighetsmodem, så som fibermodem, kabelmodem eller så ansluts det direkt till internetet. LAN-portarna används för att ansluta datorer, som inte har Wi-Fi-åtkomst, med en Ethernet-kabel och då skapas ett LAN.

Läs mer

Related

Vad är skillnaden på jpg och png?

Den största skillnaden mellan de två är att det senare är ett format med förlust. Det innebär att bildens ursprungliga kvalitet inte går förlorad.

Hur snabbt är 2.4 GHz?

Triple-band-routrar har vanligtvis stöd för tre parallella dataströmmar på de tre banden. Det gör att de kan överföra upp till 3200 Mb/s. På 2,4 GHz-bandet kan de överföra upp till 600 Mb/s (tack vare Turbo-qam) och på de båda 5 GHz-banden kan de överföra upp till 1300 Mb/s (2600 Mb/s summerat). Kan inte se 5GHz nätverk? En lösning – som några dock verkar ha fått att fungera – är att testa att byta kanal på 5GHz-nätverket i routern till 40, 41 eller 44 (kan ha olika benämningar beroende på vilken router du använder).

Varför dölja SSID?

Dolt SSID. För många år sedan var det vanligt att rekommendera att välja att dölja sitt SSID för att förhindra att det snappades upp. Detta är inget som gör någon skillnad längre. Dolda nätverk kan snappas upp av allmänt tillgängliga mjukvaror som på några sekunder skannar av alla nätverket, inklusive dolda nätverk. Hur används en Patchpanel? Tack vare patchpanelen är det lätt att bestämma vilka uttag som det ska gå att koppla datorer till. Om spelkonsolen någon gång ska flyttas till sovrummet räcker det att koppla om en nätverkskabel i patchpanelen för att byta uttag som signalen går till. Lösningen är också perfekt för alla som har triple play-lösningar.

Related

Vad är skillnaden på 32 och 64 bitarsversionerna av Windows?

När flera program körs samtidigt och du växlar mellan dem kan ett 64-bitarsystem gå snabbare än ett 32-bitarsystem.

Därefter, varför ska man ha bredband?

Att ha tillgång till bredband blir viktigare och viktigare i takt med att allt fler ärenden går att utföra via internet. Dessutom kräver många tjänster i dag att du har en snabb uppkoppling. – Med bredband kan du exempelvis söka information, sköta bankärenden och köpa varor och tjänster. Måste man ha bredband för att ha wifi? Till en fast bredbandsuppkoppling via ADSL eller kabel-tv behöver du koppla in ett modem och även en router för att du ska kunna få trådlöst nätverk (WiFi) i hemmet. För fiber så räcker det med en router för att få WiFi.

Kan man ha wifi utan bredband?

De allra flesta kan få tillgång till bredband trådlöst – via mobilnäten eller satellit. Det finns fler tekniker och möjligheter att välja mellan. Utbyggnaden av 4G-näten har gått snabbt och i dag kan nästan alla i Sverige få bredband till sin bostad eller sitt verksamhetsställe via 4G-näten. Man kan också fråga när ska man använda wifi? Hemma är du däremot nästan helt säker, i synnerhet om du ser till att ditt eget nätverk ligger högst upp i listan över pålitliga uppkopplingar. Då kommer din router alltid att trumfa ut alla alternativ. Oavsett hur du vill göra är det en god idé att stänga av telefonens wifi när du lämnar hemmet.

Vad kallas Routingmetoden där Routingtabellerna måste konfigureras manuellt?

Vad kallas Routingmetoden där Routingtabellerna måste konfigureras manuellt? Vad kallas Routingmetoden där Routingtabellerna uppdateras automatiskt? Dynamisk IP-routing.

By Hibbs Huffstetler

Similar articles

Vad menas med osäkert nätverk? :: Vad består ett nätverk av?
Användbara länkar