Hem > V > Vad Är Skillnaden På En Switch Och En Router?

Vad är skillnaden på en switch och en router?

Vad skiljer en switch och en router? Det mest grundläggande är att switchar ger möjlighet för enheter i nätverk att kommunicera, routrar ansluter nätverk till varandra. När datorer på ett nätverk vill ansluta till ett annat behövs en router.

Läs mer

Related

Vad är skillnaden på jpg och png?

Den största skillnaden mellan de två är att det senare är ett format med förlust. Det innebär att bildens ursprungliga kvalitet inte går förlorad.

Och en annan fråga, hur arbetar en switch?

Switchar utökar antalet portar på en router. Det gör att klienter som ansluter via switchen kan kommunicera med klienter som är anslutna direkt till routern. En switch utökar antalet portar på en router. Switchar finns i 100 Mb/s-utförande och 1 Gb/s-utförande. Vad ska man ha för switch? Ska du koppla in enklare enheter ska du välja en switch med PoE. Ska du koppla in ännu mer avancerade enheter behöver du ha PoE+. Man talar ofta om PoE-budgeten som avser den totala effekten som switchen kan tillhandahålla över alla aktiva portar. Denna är ibland lägre än den maximala effekten som switchen har.

Dessutom, vad används en switch till och vilken nivå arbetar den på?

Ordet switch är engelska och betyder omkopplare. Switchen arbetar på lager 2 i OSI-modellen, det vill säga att den hanterar och använder MAC-adresser (Media Access Control) för att ta beslut om på vilken port den mottagna ramen (dataramen) skall skickas ut. Folk frågar också kan man använda en router som en switch? Navigera till Inställningar -> Grundinställningar för att komma igång. Kontrollera att följande inställningar justeras på fliken Grundinställningar. Inställningen ändras är inte valfritt och krävs för att förvandla Wi-Fi-routern till en switch.

Related

Vad är skillnaden på 32 och 64 bitarsversionerna av Windows?

När flera program körs samtidigt och du växlar mellan dem kan ett 64-bitarsystem gå snabbare än ett 32-bitarsystem.

Med detta i åtanke, varför bredbandsswitch?

Här ansluter du en kabel direkt till din dator för att få tillgång till internet. Om du vill ha flera da- torer inkopplade samtidigt kan du istället koppla in Bredbandsbolagets modem där du sedan kan ansluta flera datorer med kabel eller trådlöst via WiFi. Varför ska man ha en router? En router är en elektronisk apparat som gör att du kan koppla upp dig till internet på din dator, mobil, surfplatta och koppla dig till din trådlösa skrivare. Med en trådlös router behöver du inte någon kabel, du kan använda dig av ett trådlöst nätverk (WiFi) för att surfa online, streama filmer och arbeta.

Med tanke på detta, vad kan en router göra som en vanlig switch inte kan?

1. Switchen. En switch har till skillnad från en router ingen möjlighet att ta emot en nätverks/internet-signal (från exempelvis ett vägguttag) och skicka vidare den till fler än en dator. Vill du alltså koppla in flera datorer till ditt modem eller nätverksuttag kommer det inte fungera med en switch. Folk frågar också kan man koppla flera switchar efter varandra? För att koppla två switchar efter varandra, så kan man antingen använda en speciell kabel där mottagande och sändande ledare är korsade, eller en switch med funktionen Auto-MDI-X som automatiskt känner av detta.

Hur vet en switch vart ett paket ska skickas?

En switch jobbar nämligen efter modellen att den bara skickar trafik till rätt port. Kommer det in ett paket i switchen så läser switchen av vilken destinations MAC-adress som paketet ska till, och så jämför den destinationen med sin tabell för att se om den vet var MAC-adressen finns någonstans.

By Normie Pishner

Similar articles

Vad menas med Nätverkssäkerhetsnyckel? :: Vem bestämmer om SWIFT?
Användbara länkar