Hem > V > Vad Menas Med Kryptering?

Vad menas med kryptering?

Kryptering är att göra information svårläslig för alla som inte ska kunna läsa den, och har troligtvis funnits nästan lika länge som skriftspråket. Genom att använda ett kodsystem eller ett chiffer kastas bokstäver och siffror om, och texten blir oläslig.

Läs mer

Related

Vad menas med full HD?

HD Ready är ett märke på TV-apparaten, projektorn eller liknande som garanterar att bildvisaren kan ta emot och visa den europeiska standarden.

Vad är krypterade meddelanden?

Kryptering omvandlar data till förvrängd text. Det går endast att avkoda den oläsliga texten med en hemlig nyckel. Den hemliga nyckeln är ett tal som: Skapas på enheten och på enheten du skickar meddelande till. Med tanke på detta, vad är ett krypterat meddelande? Kryptering av e-postmeddelanden i Outlook innebär att texten konverteras från läsbar text till ett förvrängt chiffer. Endast mottagare som har tillgång till det privat nyckel som motsvarar det offentlig nyckel som användes för att kryptera meddelandet kan dechiffrera det.

Och därefter, vad är en krypterad app?

Det finns en flora av appar som ofta använder sig av obruten kryptering (end-to-end). Det betyder att bara du och mottagaren sitter på krypteringsnycklarna – företaget som utvecklat appen kan inte läsa era meddelanden ens om de vill det. Kan man vara hemlig på WhatsApp? Några av dina mest privata ögonblick delas via WhatsApp och det är därför vi har byggt in end-to-end-kryptering i appen. När vi end-to-end-krypterar dina meddelanden, bilder, videoklipp, röstmeddelanden, dokument och samtal skyddar vi dem från att hamna i fel händer.

Related

Vad menas med tredimensionellt?

3D är det rumsliga perspektivet där längd, bredd och djup uppfattas. Ett föremål eller en matematisk figur har tre dimensioner, som är ett område i höjd, bredd och djup.

Folk frågar också Är signal bättre än whatsapp?

Signal är en app som finns både till mobiler och datorer, för Android och IOS, som krypterar meddelanden, röstsamtal och videochatt. Den är lika enkel att använda som Messenger eller Whatsapp, men är mycket säkrare. Därmed, hur ringer man på viber? Du behöver nämligen inte skaffa ett separat konto, utan använder din telefon som vanligt, med ditt telefonnummer. När du laddar ner och startar Viber första gången får du ange ditt nummer varpå ett sms skickas till din telefon. När ditt nummer är bekräftat är det bara att tuta och köra. Eller ringa.

Hur ringer man utan SIM-kort?

Med Wi-Fi-samtal kan du ringa och ta emot samtal i områden med dålig eller ingen mobiltäckning om du har en wifi-anslutning. Läs om hur du ringer ett röstsamtal med Wi-Fi-samtal. Du behöver en iPhone 5c eller senare med en operatör som stöds för att använda Wi-Fi-samtal. Folk frågar också kan man swisha utan sim-kort? Nej, men om du inte har en smartphone eller en surfplatta har du bara möjlighet att ta emot Swish-betalningar. Vill du också kunna skicka betalningar behöver du ladda ner apparna för Swish och Mobilt BankID, och för det behövs en smartphone eller surfplatta.

När behövs SIM-kort?

SIM i sim-kort står för Subscriber Identity Module. Om du vill ringa, sms:a och surfa utan WiFi är ett sim-kort obligatoriskt. Du köper ett sim-kort hos någon av landets alla mobiloperatörer och sätter sedan in det i din telefon.

By Franciska Skehan

Similar articles

Vad är en galax för något? :: Hur använder man Viber?
Användbara länkar