Hem > H > Hur Länge Sparas Trafikdata?

Hur länge sparas trafikdata?

Lokaliseringsuppgifter, till exempel var en mobiltelefon har befunnit sig vid tiden för ett samtal, ska lagras i två månader. Abonnemangsuppgifter vid internetåtkomst ska lagras i tio månader. Övriga uppgifter, exempelvis vem som har pratat med vem i telefon, ska lagras i sex månader.

Läs mer

Related

Hur länge ska EPS torka?

Hur lång tid tar det för cementet att torka? Det vatten som används för cementhärdning är självavtorkande. Om golvytan inte behöver beträdas eller om golvytan måste läggas inom 3 dagar kan slipsatsen läggas omedelbart.

Och en annan fråga, kan polisen spåra?

Många borttappade mobiltelefoner lämnas in till polisen och registreras i deras system. Med hjälp av IMEI-numret kan polisen spåra mobiltelefonen till rätt ägare. Följaktligen, vad är olagligt att se på internet? Att sprida bilder eller falska rykten

Om någon sprider sexuella bilder, filmer eller rykten om någon annan kan det vara förtal eller ett brott som heter olaga integritetsintrång. Det är själva spridningen av kommentarer eller bilder som är brottsligt. Att hitta på en lögn om någon är alltså inte brottsligt.

Följaktligen, har man alltid samma ip-adress?

Det spelar ingen roll om det är en eller flera som använder internet inom ditt hushåll. Så länge alla är kopplade till samma nätverk visas ni som samma IP-nummer ut mot internet. Ett exempel på en publik IP-adress är 213.103.189.160. Följaktligen, hur vet en router vilka datapaket som den ska transportera vidare och vart den ska skicka dem? Routern använder routingtabellen för att beräkna bästa vägen att förmedla paket. När en router inte kan avgöra till vilket nätverk data ska skickas så skickas det till en förkonfigurerad adress, default gateway.

Related

Hur länge räcker 10 GB surf?

För att titta på video i 20 timmar, lyssna på musik i 100 timmar eller surfa i 160 timmar räcker det med 10 gigabyte surfing.

Hur surfar jag anonymt?

Att använda en VPN (Virtual Private Network) är det bästa sättet att surfa anonymt på nätet. När du är ansluten till en VPN-tjänst kan du vara säker på att din anslutning är säker och att din IP-adress krypteras. På så sätt kan inga webbsidor du besöker se din riktiga IP-adress, din plats eller identitet. Kan någon annan se min historik? Det kan spara tid och vara bra. Men andra personer som använder samma mobil, dator eller surfplatta kan se den informationen. Därför behöver du ta bort all sparad information om du vill hålla den hemlig.

Man kan också fråga vem kan se webbhistorik?

När du surfar privat kan andra som använder samma enhet inte se din historik. Chrome sparar inte webbhistoriken eller uppgifter som anges i formulär. Cookies och webbplatsdata sparas medan du surfar men raderas när du avslutar inkognitoläget. Man kan också fråga vad är ett publikt ip nummer? Publik IP innebär att IP adressen är nåbar från internet och att man därmed kan nå routern och produkterna bakom routern utifrån internet. Fast IP innebär att man alltid får samma (publika) IP varje gång man ansluter. Operatörerna tar ofta betalt för tjänsten fast IP och i vissa fall även för garanterad publik IP.

Med hänsyn till detta, vem tilldelar dynamiska ip-adresser?

En dynamisk IP-adress innebär en IP-adress till nätverkshårdvara eller en nätverksansluten dator som inte är fast utan kan variera över tiden utan särskilda åtgärder. Adressen tilldelas automatiskt, oftast av en DHCP-server.

By Topping Rosenkoetter

Similar articles

Hur funkar Vänförslag på Facebook? :: Vem ringer mig från okänt nummer?
Användbara länkar