Hem > V > Vad Menas Med Webben?

Vad menas med webben?

World Wide Web (datatermgruppen rekommenderar istället webben eller www med små bokstäver) är en tjänst som gör webbsidor och andra datafiler åtkomliga via Internet eller intranät. Webbsidorna är så kallade hypertextdokument som kan innehålla text, bilder, video, och annan multimedia, samt klickbara hyperlänkar.

Läs mer

Related

Vad menas med full HD?

HD Ready är ett märke på TV-apparaten, projektorn eller liknande som garanterar att bildvisaren kan ta emot och visa den europeiska standarden.

Var och när uppfanns internet?

Internet/Uppfinnare Dessutom, när slog internet igenom i sverige? 1984 – nu kommer internet till Sverige för första gången

På försommaren 1984 får Sverige en första nod i internet, genom forskningsassistenten Ulf Bilting på Chalmers i Göteborg kopplar upp en dator till Internet. För svensk del handlar internets utveckling under 1980-talet främst om universiteten.

Därefter, vilken var den första webbläsaren?

Kan du tänka dig ett internet utan bilder? Mosaic blir jättepopulär eftersom det är den första webbläsaren som riktar sig till vanliga surfare och inte forskare och datatekniker. Mosaics uppfinnare, amerikanen Marc Andreessen, släpper 1994 en uppföljare som heter Netscape och som blir ännu mer populär. Därmed, när började man installera fiber? 1996 Boende i Ängelholm blir först i Sverige med bredbandsuppkoppling. Bredbandets utrullning i Sverige inleds 1996 då kommunala bolaget ÄKTV (Ängelholms Kabel-TV AB) börjar erbjuda uppkoppling via kabel-tv-modem till sina 7 000 kunder. Foto från Skellefteå.

Related

Vad menas med tredimensionellt?

3D är det rumsliga perspektivet där längd, bredd och djup uppfattas. Ett föremål eller en matematisk figur har tre dimensioner, som är ett område i höjd, bredd och djup.

Följaktligen, när startade utvecklingen av internet vad startade utvecklingen?

I mitten av 1970-talet grundlades dagens Internet genom att protokollen Transmission Control Protocol (TCP) och Internet Protocol (IP) utvecklades. Nu kunde allt fler datorer och hela nätverk ansluta sig till ARPAnet. Hur har internet förändrat världen? Internet har också påverkat det vardagliga livet genom att det på ett enklare, snabbare och smidigare sätt går att få kontakt med andra personer. Tiden då människor umgås har ökat tack vare internet, eftersom det används för att arrangera riktiga möten.

Hur man använder internet?

Inte oväntat spelar den bransch man arbetar i en stor roll för hur arbetsliv och privatliv blandas med hjälp av internet. IT- och kommunikationsbranschen samt finansbranschen är de branscher där flest arbetar på sin fritid via internet och även använder internet för privata ärenden under arbetstid. Med tanke på detta, vem ansvarar för gamla telefonledningar? Det är Skanova som "äger" ledningarna.

Vad kostar det att dra in fiber från gatan?

Att installera Öppen Fiber kostar vanligtvis mellan 15 000 kr och 45 000 kr. Priset varierar beroende på var du bor och om du beställer när vi har en fiberkampanj i ditt område eller ej. Priset inkluderar alltid komplett fiberinstallation och inga nätavgifter eller andra kostnader tillkommer efterhand.

By Dar

Similar articles

Vem är grundaren till Swish? :: Vem har skapat internet?
Användbara länkar