Hem > K > Kan Man Byta Högtalare?

Kan man byta högtalare?

Prata med oss innan du byter högtalare

Dessutom kan det krävas att man har lite koll på vad man faktiskt ska tänka på när man väljer nya högtalare till bilen - vilket inte alla har. Nedan listar vi tre tips som gör det lättare för dig när du ska byta högtalare.

Läs mer

Related

Hur ska man placera 5.1 högtalare?

Det rekommenderas att de bakre högtalarna placeras bredvid och riktas mot lyssnaren, ungefär en halv meter över öronhöjd.

Vem bygger billjud?

Backes Ljudbyggeri har sedan det startades i början på 80-talet arbetat med att sälja och installera billjud och bilstereo till både privatpersoner och företag. Hur fungerar billjud? En del gamla bilstereo har inte lågnivåutgång och då får man använda en omvandlare/adapter som gör om högnivå till lågnivå. Det finns en del steg som har ingång för högnivå också men ljudet kan bli aningen brusigare när man kopplar in där.

Vilket ljudsystem har min BMW?

Enklaste sättet är att kolla på utrustningslistan som skrevs ut när bilen tillverkades. Denna hittas antingen under baksätets dyna eller inklämd under passagerarstolen fram. Alternativt kan man be BMW ta ut den ur datorn. Utrustningskod SA 676 = Hifi Paket, SA 677 = Hifi Professional DSP ljudpaket. Vilken stereo är bäst? Om du vill maxa underhållningen i bilen är Pioneer AVH-X7800BT helt rätt bilstereo för dig. Den 7-tums stora pekskärmen kanske talar sitt tydliga språk, men här får du en riktig multimedia enhet som förhöjer stämningen i bilen. Anslut enkelt till enheten med bluetooth för att lyssna på musik eller nyttja handsfree.

Related

Kan man byta IMEI nummer Iphone?

Telefonens IMEI-nummer används för att identifiera den. Det finns bara ett nummer på telefonen. Om en användare förlägger sin telefon kan IMEI-numret användas för att spåra den. Detta är anledningen till att Apple försöker göra det omöjligt att ändra numret på telefonen.

Därmed, hur mäter man på en högtalare?

Skaffa en multimeter från clasolsson eller något. Stoppa in högtalarkabel i lådan. Mät med multimetern på den fria kontakten. Ena mätstickan innan den svarta randen på kabeln (om de är en tele-kontakt) och en på toppen och så ska du få fram ohmen på högtalaren. Därmed, vilken storlek på bas? Vad du "ska" ha, beror ju helt på vad du lyssnar på för musik. Själv lyssnar jag mest på snabb techno, så då passar ändå 10" min smak, då dom brukar hänga med bättre än stora. Lyssnar du mer på Hiphop/rap eller liknande så är kanske en 15" att föredra, då dom levererar tyngre och djupare bas.

Hur mäter man bas?

Gällande hur man mäter dB i bilen så brukar man använda sig av en mätare kallad TermLab. Den består av en mic som monteras på framrutan som genom en dosa är kopplad till datorn. Det är mer eller mindre omöjligt att säga vad ett par grejjer kan ge då 80-90% beror på vilken bil och hur du har installerat. Hur många watt ska en bra högtalare ha? Och dessa 10 dB i skillnad motsvarar 10 ggr högre effekt. Om högtalaren med 85 dB/m/w tål 100 watt inmatad effekt så behöver en högtalare med 95 dB/m/w bara tåla 10 watt för att kunna ge samma ljudtryck. Dock säger varken watt-talen eller känsligheten något om hur vackert högtalaren spelar.

Med tanke på detta, hur ska man välja högtalare?

Tips: En stor golvhögtalare kan bli för stor för ett mindre rum. I väldigt små rum kan en kompakt högtalare faktiskt ofta låta bättre. Om basen från en golvhögtalare blir för stark kan du prova att flytta ut den en aning från väggen. Då kommer basen att bli mindre mullrande.

By Arria Succar

Similar articles

Vilka bilhögtalare är bäst? :: Vilken högtalare passar min bil?
Användbara länkar