Hem > H > Hur Mycket Är En Billion?

Hur mycket är en billion?

En biljon är på svenska en miljon miljoner, d.v.s. en etta följt av tolv nollor. I amerikansk engelska, och numera oftast även i brittisk engelska, betecknar billion en miljard (tusen miljoner, d.v.s. en etta följt av nio nollor), medan svenskans användning överensstämmer med europeiskt språkbruk i övrigt.

Läs mer

Related

Hur mycket plats tar en bild?

En bild från en vanlig kamera är cirka 5 MB stor. Du får plats med 200 bilder. Bildens storlek är cirka 2 MB. Du kan få plats med 500 bilder på 1 MB.

Hur mycket är en triljon?

Det låter värre än det är, eftersom en amerikansk trillion är detsamma som en svensk biljon. Biljon, billion, trillion – varför heter det inte likadant överallt? Sverige, liksom större delen av Europa, låter det gå en miljon miljoner på en biljon. En miljon biljoner blir en triljon. Vad kommer efter en triljon? triljoner

NamnVärdeEngelskt namn (den korta skalan)
miljard109billion
biljon1012trillion
tusen biljoner (för biljard etcetera, se nedan)1015quadrillion
triljon1018quintillion

Hur lång tid tar det att räkna till en miljard?

Den tid som behövs är alltså 4 · 109 s. Omräknat till dygn motsvarar det unge- fär 46 000 dygn eller ungefär 125 år. Det betyder att även om vi räknar non- stop dag och natt så finns det ingen möjlighet att räkna till en miljard under en livstid. Finns det någon Triljonär? Det finns en triljon insekter på jorden. Rubiks kub har 43 triljoner positioner. Det finns 1,4 triljoner kubikmeter vatten på jorden.

Related

Hur mycket text är 2 minuter?

Hur lång tid tar det att säga ett ord? Fem till tio sekunder är hur lång tid det har gått när du säger en mening. Ett tal på en halv A4 är ungefär två minuter. Det är värt att hålla sig under 5 minuter om du är på en fest där du inte är den enda som talar.

Därefter, Är 100 miljoner en miljard?

En miljard är tusen miljoner. Man kan också fråga vad heter 1000 miljarder? Den svenska stadsbudgeten är i den storleks- ordningen, alltså runt tusen miljarder kronor. Den amerikanska federala budgeten anges i ”trillion dollars”. Utgifterna 2012 var 3,8 trillion dollars. Det låter värre än det är, eftersom en amerikansk trillion är detsamma som en svensk biljon.

Man kan också fråga hur många tusental går det på en miljon?

En miljon (1 000 000 eller 106), i äldre svenska stavat million, är det tal som också kan skrivas med en etta följt av 6 nollor: 1 000 000 = 106. Ordet kommer från det italienska ordet milione (i äldre italienska stavat millione). Följaktligen, hur många nollor i en trillion?

svenskaengelska
1 000 000 000miljard (ett tusen miljoner)billion
1 000 000 000 000biljon (en miljon miljoner)trillion (har även kunnat heta billion tidigare)
(15 nollor)ett tusen biljoner (biljard)quadrillion
(18 nollor)triljon (en miljon biljoner)quintillion (har även kunnat heta trillion tidigare)

Därefter, vad kommer efter undecillion?

På engelska och flera andra språk är räkneorden motsvarande biljon, triljon, kvadriljon, kvintiljon, sextiljon och så vidare tvetydiga och kan antingen motsvara den svenska ("långa skalan") eller ange mycket mindre enheter ("korta skalan"). Enligt den korta skalan heter sextiljon på engelska "undecillion".

By Descombes

Similar articles

Vad kommer efter tusen? :: Hur mäter man en högtalare?
Användbara länkar