Hem > H > Hur Man Stryker Över Text I Google Docs?

Hur man stryker över text i Google Docs?

Markera först texten eller en textruta som innehåller den text du vill stryka över. Så här stryker du över markerad text: Välj Format > Typsnitt > Genomstrykning. En överstrykningslinje visas på den markerade texten i samma färg som texten.

Läs mer

Related

Hur sätter man på text på Apple tv?

Under Hörsel väljer du undertexter och textning på din Apple TV, iPad, iPod touch eller streamingenhet. Om du vill aktivera den väljer du Slutna textningar. Du kan ändra stil och alternativ för undertexterna.

Hur ändrar man färg på dokumentet?

Ändra bakgrundsfärg

  1. Gå till Design > Sidfärg.
  2. Välj den färg du vill använda. Om du inte ser den färg du vill använda väljer du Fler färger och väljer sedan en färg bland alternativen i rutan Färg. Tips: Om du vill välja en färg från en fil markerar du bilden, klickar på kugghjulsikonen och väljer Ny från fil.
Och en annan fråga, vilken textstorlek är vanligast? Teckenstorlek (teckengrad)

I böcker rekommenderas av Språkrådet en teckengrad på 10–12 punkter. I webbmiljö refereras det ofta till textstorlek i pixlar och i takt med ökad skärmupplösning har en ökning av textstorleken följt med. Vanligt är textstorlekar på 14–16 pixlar (avser då den löpande texten).

Vilken textstorlek är standard?

Men för normal text som ska läsas på normalt avstånd av personer med normal syn gäller att 10, 11 eller 12 punkter är lagom, lite beroende på vilket typsnitt man har valt. Tvärtemot vad man kanske skulle tro så blir inte större text än så mer lättläst. Tvärtom blir ordbilden så stor att läsningen hämmas. Vilka regler och rekommendationer gäller för radavstånd? Anpassa radavståndet

Ju bredare spalter som används för brödtexten, desto större måste radavståndet vara. Då hittar ögat lättare till början av nästa rad. Radavståndet kan behöva ökas till minst 150 procent inom textstycken, och avståndet mellan stycken är minst 1,5 gånger större än radavståndet.

Related

Hur mycket text är 2 minuter?

Hur lång tid tar det att säga ett ord? Fem till tio sekunder är hur lång tid det har gått när du säger en mening. Ett tal på en halv A4 är ungefär två minuter. Det är värt att hålla sig under 5 minuter om du är på en fest där du inte är den enda som talar.

Därefter, hur formaterar man en text?

Lägga till och formatera text

  1. Markera den text du vill formatera. Om du vill markera ett enstaka ord dubbelklickar du på det. Om du vill markera en textrad klickar du till vänster om den.
  2. Välj ett alternativ om du vill ändra teckensnitt, teckenstorlek eller teckenfärg eller göra texten fet, kursiv eller understruken.
Hur gör man radavstånd i Pages? Justera radavstånd
  1. Klicka i det stycke där du vill ändra avståndet eller markera ett eller flera stycken.
  2. Klicka på stilknappen på panelen Text i formatgranskaren.
  3. Klicka på visningstriangeln bredvid Avstånd och välj ett alternativ från popupmenyn:

Med tanke på detta, hur marginaljusterar man i word?

Marginaljustera text

  1. Klicka var som helst i det stycke som du vill marginaljustera.
  2. På fliken Start i gruppen Stycke klickar du på Justera text .
Varför blir det stort mellanrum i Word? Ändra radavståndet

Du hittar det format du använder i formatgalleriet på fliken Start. Högerklicka på det format som du vill ändra och välj Ändra. I mitten av dialogrutan hittar du radavståndsknapparna som gör att du kan välja enkelt, 1,5x eller dubbelt radavstånd. Välj det avstånd du vill använda och klicka på OK.

Med hänsyn till detta, hur lägger man sidnummer i ett dokument?

Infoga automatiska sidnummer och totalt antal sidor

  1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Klicka på Infoga uppe till vänster. Sidhuvud och sidnummer.
  3. Välj sedan: Sidnummer: Välj var du vill att sidnumren ska vara och om du vill att första sidan ska hoppas över.

By Tol

Similar articles

Vad är ett bra Rörelsemål? :: Hur minskar man radavstånd i Word?
Användbara länkar