Hem > V > Vad Klassas Internet Som?

Vad klassas internet som?

Internet är världens största nätverk. Det är absolut inte bara datorer som är anslutna till nätverket utan det är även alla möjliga slags enheter så som smartphones, läsplattor och smarta teknikprylar. Genom internet kan man utbyta en stor mängd information mellan olika enheter.

Läs mer

Related

Hur myntades uttrycket Internet?

Själva ordet har funnits länge, men den första gången ordet började betyda det som det betyder i dag var när internet uppfanns.

Följaktligen, Är internet och www samma sak?

Internet är ett gigantiskt nätverk av sammanlänkade datorer. Det uppfanns på 70-talet och användes inledningsvis framför allt för mejl. Webben, eller The World Wide Web, uppfanns först 1989 av Tim Berners-Lee som jobbade på forskningscentrumet CERN i Schweiz. Vem har ansvar för internet? Det handlar om pengar – vilka som äger vad på internet och vilka ska få tjäna pengar på det. Och det handlar om innehåll, helt enkelt vem bestämmer över vad som får sägas och finnas på nätet. Det finns alltså flera parallella intressen på internet och därför styrs nätet enligt en så kallad “multi-stakeholder”-modell.

Med tanke på detta, vart är internet?

Idag används främst Internet Explorer och Mozilla Firefox. I början av 2000-talet kom allt mer innehåll på webben från användarna. 2001 startades uppslagsverket Wikipedia och den sociala nätverkstjänsten Facebook dök upp 2004. 2006 blev Sverige det internettätaste landet i världen med 86% internetanvändare. Hur kom man på internet? Internet/Uppfinnare

Related

Får inte igång internet på datorn?

Ta bort nätsladden från eluttaget. Modemets nätsladd måste kopplas bort. Det finns ett batteri för vissa modem. Vänta minst 30 sekunder. Modemet måste anslutas till eluttaget. Anslut modemet till eluttaget. Du kan ansluta via datorn.

Med tanke på detta, vad krävs det för att internet ska fungera?

För att ansluta en enskild dator till internet behövs ett nätverkskort (även kallat Nic, eng. Network Interface Controller). Sådana finns inbyggda i nästan alla datorer idag. Om en dator saknar ett inbyggt nätverkskort kan det läggas till i efterhand. Folk frågar också kan internet krascha? Men det finns inget sätt att krascha internet genom att sätta en hårdvara ur spel eller ens tusen olika hårdvaror. Det finns ingen centralledning eller huvudkontakt att dra ur. För att stoppa eller ens sakta ner internet över något större geografiskt område så skulle man behöva göra mycket skada på många olika platser.

På motsvarande sätt, vilken typ av internetanslutning har jag?

De tre vanligaste anslutningstyperna är: Dynamisk ip-adress (DHCP) - Då tilldelar din leverantör dig en ip-adress automatiskt. Statisk ip-adress - Din leverantör har tilldelat dig en specifik ip-adress, information om vilken adress det är ska framgå i informationen från din internetleverantör. Varför används www? World Wide Web (datatermgruppen rekommenderar istället webben eller www med små bokstäver) är en tjänst som gör webbsidor och andra datafiler åtkomliga via Internet eller intranät. Webbsidorna är så kallade hypertextdokument som kan innehålla text, bilder, video, och annan multimedia, samt klickbara hyperlänkar.

Varför står det ofta www i början av adresser på nätet Vad betyder www?

Ett av de viktigaste protokollen är HTTP. Det står för ”Hypertext Transfer Protocol” och är det sätt som datorer kommunicerar med varandra över WWW, som i sin tur står för ”world wide web” och betyder ”världsomspännande nät”. Det är därför det står ”www” i början av många webbadresser!

By Lot Booska

Similar articles

Vem bestämmer standarderna på internet? :: Varför blir bilderna suddiga på Instagram story?
Användbara länkar