Hem > r > Är Eufy Bra?

Är EUFY bra?

Eufy Security, en utmärkt app.

En säkerhetskamera är ingenting utan en bra app att följa med, och här har Eufy gjort ett utmärkt jobb med att erbjuda en applikation (länk) med mycket avancerade alternativ som andra tjänster tar ut i form av månadsavgifter, och som Eufy erbjuder helt gratis när du köper din kamera.

Läs mer

Får man ha övervakningskamera utomhus?

Som privatperson kan du både bli kamerabevakad och vilja använda dig av kamerabevakning, för att till exempel bevaka din egen tomt. Som privatperson behöver du inte ansöka om tillstånd för att kamerabevaka. Om den kamerabevakning som du planerar är tillåten eller inte beror på platsen du vill bevaka. Hur mycket data drar övervakningskamera? För att se vad kameran sänder laddar du ner en app. Kameran drar ca 15 MB/minut och man förbrukar ca 1-2 GB per månad vid normal förbrukning. Om man är uppkopplad via wifi så dras ingne data på mobilen.

Och därefter, hur fungerar en övervakningskamera?

För att fungera i totalt mörker utrustas de flesta övervakningskameror med en bildsensor som även reagerar på infrarött ljus (IR). Med hjälp av en inbyggd IR-strålkastare (eller en fristående sådan) kan IR-seende övervakningskameror detektera det infraröda ljuset som reflekteras på allt i dess synfält. Vad kostar IMOU Cloud? 625.00 kr Exkl.

  • 1 års IMOU Cloud Storage, 7 eller 30 dagars inspelning.
  • Ingen prenumeration.
  • Ingen PayPal eller kreditkort behövs.
  • Spela in direkt efter att ha aktiverat koden i IMOU-appen.
  • Inspelning baserat på rörelsedetektering.
  • Ladda ner eller dela bilder enkelt.

Med detta i åtanke, vilken lag reglerar kamerabevakning?

Tillstånd till kameraövervakning eller kamerabevakning som har beslutats enligt kameraövervakningslagen (2013:460) eller kamerabevakningslagen (2018:1200) och som avser bevakning som enligt de nya bestämmelserna inte längre omfattas av krav på tillstånd, upphör att gälla vid utgången av juli 2020. Med tanke på detta, får jag filma min egen tomt? Som privatperson har du rätt att kamerabevaka i din egen bostad (och i andra byggnader på fastigheten) och på din tomt. Undantaget gäller dock inte utanför din tomt eller för byggnader, bilar eller båtar som används i yrkes- eller affärsverksamhet. Då omfattas kamerabevakningen av KBL och GDPR.

På motsvarande sätt, får man ha övervakningskameror på jobbet?

NEJ, chefen får inte använda kamerabevakning för att se om anställda gör sitt jobb eller inte. För att bevaka personal måste arbetsgivaren ha ett tungt vägande skäl, exempelvis misstanke om att anställda begår brott på arbetstid. Det kan också vara tillåtet i farliga arbetsmiljöer där det finns risk för olyckor. Hur länge får material från kamerabevakning bevaras? Europeiska dataskyddsstyrelsens rekommendation om en lagringstid på tre dygn är en bra tumregel, men om ni har ett konkret behov av en längre lagringstid kan även det vara tillåtet.

Hur länge är en film kvar i övervakningskameror?

Polisen sparar normalt bara material från kamerabevakning i upp till två månader. Materialet kan dock sparas längre om det behöver användas i någon annan av polisens verksamheter, till exempel i en pågående förundersökning.

By Xenia

Får man ha kamera utanför dörren? :: Hur uttalas ordet Google?
Användbara länkar