Hem > V > Vad Är Att Blogga?

Vad är att blogga?

En blogg (avkortning av webblogg; av engelskans blog, kortform av weblog från de engelska orden 'web' och 'log'), webbjournal eller webbdagbok är en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg och/eller dagboksanteckningar på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen oftast är högst upp.

Läs mer

Related

Vad ska jag blogga om?

Det kan vara en lista över saker att göra eller se. Jag har använt den här metoden i flera år när jag ska skriva listor som är lätta att skriva, de ser bra ut och det är bra eftersom jag gillar att ranka mina listor högt i sökmotorn.

Med tanke på detta, vad är bloggtext?

Det finns de finns bloggtexter som består av en bild eller flera med en kortkommentar, men texten är mest av allt bilden. Styrkan in mediet, du kan komplettera texten din med bra bilder, eller multimedia. Hur ser blogginlägg ut? Rubriken är viktig och kan vara avgörande om en läsare väljer att läsa texten eller inte. Börja fundera på vilket ämne du ska skriva om och vilken vinkel du vill ha. Nästa steg är att klura ut en lockande och intressant rubrik som passar innehållet, vilket i många fall är lättare sagt än gjort.

Hur läser ni bloggar?

Bloglovin fungerar som så att du skapar ett konto, lägger till de bloggar du vill följa och sedan kan du läsa via bloglovin.com eller i deras app. Där kan du välja att antingen klicka dig igenom blogg efter blogg eller läsa alla senaste inläggen. Jag använder själv Bloglovins app för att läsa bloggar. Får man betalt när man bloggar? Fysiska eller digitala produkter: Sälj saker för att tjäna pengar på din blogg. Många bloggare genererar intäkter från sin blogg genom att etablera närvaro på en e-handelsplattform, skapa en onlinebutik och börja sälja produkter. Produkterna kan vara fysiska eller digitala.

Man kan också fråga vem tjänar mest på sin blogg?

Så vilka tjänar nu mest som influencer?

  • Thérese Lindgren (19,5 miljoner)
  • Joakim “Jockioi” Lundell (8,7 miljoner)
  • Bianca Ingrosso (6,7 miljoner)
  • Kenza Zouitens (4,6 miljoner)
Därmed, vad kostar det att ha en blogg? Eget webbhotell – nackdelar

Det kostar pengar (dock inte några stora summor) att ha bloggen hos webbhotell och att köpa domännamn. Ett domännamn kostar ca 100 kr per år och ett webbhotell ca 50-200 kr/månad.

Med detta i åtanke, kan man vara anonym på en blogg?

Många väljer att blogga anonymt under en pseudonym eller ett smeknamn, detta är ett lämpligt alternativ om man inte vill att alla ska kunna veta vem man är. Om man skriver om väldigt privata saker eller saker man inte vågat berätta förut, kan det ibland kännas bättre att ha en anonym blogg. Därmed, kan man ha en privat blogg? Surfa till www.blogger.com, tryck på Skapa en blogg och logga in med en Gmail-adress eller ett annat Google-konto. Du får nu ge bloggen ett namn, ange vad den ska ha för webbadress och välja visningsnamn. Fyll i all information och avsluta med Slutför.

Och därefter, hur ofta ska man blogga?

Faktum är att du inte alls behöver blogga varje dag (om du inte vill såklart) utan det räcker med att blogga – lägga upp ett nytt inlägg cirka 2–3 gånger i veckan istället för varje dag. Men innan du slutar med att blogga varje dag så kan det vara bra att få veta för och nackdelarna med att blogga varje dag.

By Thayer Aarati

Hur jag lyckades gå ner i vikt? :: Vilken är Sveriges största blogg?
Användbara länkar