Hem > H > Hur Mycket Information I Giga Byte En Dvd Och En Blu-Ray Disk Kan Lagra?

Hur mycket information i Giga byte en DVD och en blu-ray disk kan lagra?

SVAR. Nja. På samma sätt som det finns enkel- och flerlagriga dvd-skivor, så finns det i dag två varianter av blu-ray-skivor. Vanliga skivor med ett lager rymmer 25 gigabyte, och dubbellagriga bd-r-skivor (blu-ray disc) rymmer 50 gigabyte.

Läs mer

Related

Hur mycket plats tar en bild?

En bild från en vanlig kamera är cirka 5 MB stor. Du får plats med 200 bilder. Bildens storlek är cirka 2 MB. Du kan få plats med 500 bilder på 1 MB.

Dessutom, hur fungerar en blu-ray spelare?

En BlueRay-skiva har samma fysiska format som CD och DVD men kan rymma betydligt mera data. För att rymma mer data krävs förstås högre packningstäthet, och för att kunna läsa av dessa tätpackade skivor bytte man våglängd hos lasern till en kortare våglängd med blått ljus. Därav namnet Blue Ray, dvs Blå Stråle. Dessutom, när lanserades blu-ray? DVD- och blu-ray-skivor rymmer betydligt mer än en CD-rom då de kan registrera information i flera lager. Blu-ray-skivan, som lanserades 2006, avläses dessutom med kortvågig blå laser istället för den röda lasern, vilket ger en mer effektiv användning av utrymmet på skivan.

Är Blu Ray regionsfri?

Till exempel kommer DVD-skivor från Nordamerika kodade som Region 1 DVD-skivor och även Region A Blu-ray. Men Blu-Ray-skivor släpps oftare som regionfria eller alla regioner, inte alla Blu-ray-skivor är faktiskt regionfria. Dessutom förblir de flesta DVD-skivorna regionlåsta. Vad är det för skillnad på DVD och blu-ray? Det var faktiskt så att blu-ray-skivan redan från början var bättre än vad HD dvd-skivan var och det är till störst del för att den kan lagra mer data. Man använder sig av en blå laser stråle för att läsa av skivorna i spelaren och det är därför den heter just blu-ray.

Related

Hur mycket text är 2 minuter?

Hur lång tid tar det att säga ett ord? Fem till tio sekunder är hur lång tid det har gått när du säger en mening. Ett tal på en halv A4 är ungefär två minuter. Det är värt att hålla sig under 5 minuter om du är på en fest där du inte är den enda som talar.

Hur stort utrymme är det på en DVD skiva?

En dvd har samma fysiska storlek som en CD, med diametern 12 centimeter. Lagringskapaciteten är betydligt större och kan vara mellan 4,7 gigabyte (enkelsidig med enkellager) och 17,08 gigabyte (dubbelsidig med dubbla lager). Vilken upplösning har blu-ray? Dagens Full HD som används av Blu-Ray och de flesta HDTV-sändningar har den upplösning som beskrivs ovan, 1920 x 1080, vilket kallas 1080. (Det lilla p:et på slutet som ofta används, 1080p, anger att bilden är tagen i ett svep och inte baseras på delbilder som vävs ihop av bildvisaren.

Man kan också fråga kan man spela cd-skivor i en dvd-spelare?

Är det någon skillnad på ljudkvaliteten om man spelar upp Musik CD-skivor via DVD:n eller en "vanlig" CD-spelare? I princip alla DVD-spelare klarar väl att spela upp "vanliga" Musik CD. Hur stor är en Blu ray skiva? En vanlig enkelsidig, enkellager BD kan lagra 25 GB, men redan nu finns det BD-skivor som lagrar på dubbla lager vilket ger 50 GB. Pioneer har tagit fram en skiva med 16 lager, vilket gör det möjligt att lagra 400 GB data på en skiva.

Med tanke på detta, vad är dvd-spelare?

En DVD-spelare är en apparat som kan spela DVD-skivor för formaten DVD-Video och DVD-Video. Den första DVD-spelaren utvecklades tillsammans av Tatung Company från Taiwan och Pacific Digital Company från USA 1994.

By Bulley

Similar articles

När kom den första DVD spelaren? :: Vad kan man använda istället för lecakulor?
Användbara länkar