Hem > V > Vilken Bländare Är Störst?

Vilken bländare är störst?

Alla objektiv har en största och en minsta bländare, uttryckt i form av f-nummer. Det är den största bländaren som brukar anges i objektivspecifikationerna. Ta Sony 35 mm f1,4 G som exempel. Det är ett 35 mm f1,4-objektiv, där 35 mm är brännvidden (vi kommer strax till den) och f1,4 är den största bländaren.

Läs mer

Related

Vilken e bokläsare är bäst?

Det finns andra egenskaper. Det var det bästa testet. Det finns en pocketbok. Touch HD 3. Alla kan göra ett test på datorn. Goodereader.com har kundrecensioner. Recensioner är de bästa. Det finns en enhet som kallas Kindle. Det finns paperwhite. PC:n var bäst placerad i jämförande tester. Techradar recension. Den bästa budgeten. Det finns en bok som heter "Kobo". Clara är HD. Alla har ett topputbud av datorer.

Därmed, vad gör en bländare?

Bländaren reglerar hur mycket ljus som ditt objektiv kommer att släppa in till kamerans sensor. Bländaren brukar benämnas med "f/" följt av ett tal. Standardvärden för bländartal är f/1, f/1,4, f/1,8 f/2, f/2,8, f/4, f/5,6, f/8, f/11, f/16, f/22, f/32 där bländare f/1 är störst och bländare f/32 är minst. Hur får man skarpa bilder? Ställ skärpan ungefär på mitten av det område i djupled du vill ha skarpt. Med en liten bländare, till exempel 16, får du ett stort skärpedjup som täcker ett stort omfång och allt från tre meter framför kameran blir skarpt. Skärpedjupet skiljer sig åt framför och bakom fokuspunkten.

Vad är slutare på kamera?

Med slutare ändrar du slutartiden som påverkar hur länge din sensor är öppen och exponeras för ljus. Kort slutartid fryser tiden medan en lång slutartid får med rörelser i bilden. Man kan också fråga vad påverkar skärpedjupet? De tre faktorerna som påverkar skärpedjupet i dina bilder är bländaröppningen, brännvidden samt avståndet mellan kameran och ditt motiv.

Related

Vilken upplösning har HD 720p?

För att kallas HD måste en tv ha minst 1 280 horisontella och 720 vertikala upplösningar. I början av millenniet upptäckte man att filmer gör sig bäst i bredbildsformatet.

Och därefter, vad är stor bländare?

När man säger "stor bländare" menar man en stor bländaröppning, alltså ett stort hål som släpper igenom mycket ljus. Bländaren anges med ett F-värde, och lite ologiskt representerar ett lågt F-värde, till exempel F2. 0, en stor bländaröppning medan ett högt värde, till exempel F22, anger en liten bländaröppning. Med tanke på detta, var sitter bländaren? Bländaren sitter i ditt objektiv och är ett hål uppbyggt av ett antal rörliga lameller (tunna skivor). När du fotograferar kan du ställa in storleken på bländaren, och därigenom styra hur mycket ljus som ska träffa sensorn.

Vad är brännvidd?

Brännvidden, även kallad fokallängd, är brännpunktens avstånd från en lins mittpunkt eller en buktig spegels vertex och är ett begrepp som används för att karakterisera linser, speglar och annan optik. Vad menas med skärpedjup? Förrutom ljuset påverkar bländaren även skärpedjupet, det vill säga hur stort område (i djupled) i bilden som är skarpt. Ett kort skärpedjup gör bara en liten yta i bilden skarp, medan resten får en fin förgrunds- och bakgrundsoskärpa.

Därefter, vad betyder bländare på kamera?

Bländaren i en kamera är en anordning som reglerar mängden ljus som släpps in i kamerahuset. Det finns olika typer av bländare men irisbländare är den vanligaste. Bländaren och slutartiden samarbetar för att exponera filmen, digitala kamerasensorn, eller annat ljuskänsligt föremål med rätt mängd ljus.

By Cran

Similar articles

Vad är bländaren på kameran? :: Vad är en lasertoner?
Användbara länkar