Hem > V > Vad Är En Baksidestext?

Vad är en baksidestext?

Man kan som författare själv skriva baksidestexten till sin bok men det händer också att någon annan får uppdraget att skriva baksidestexten. Baksidestexten ska ge en fördjupad bild av vad boken handlar om och locka till läsning.

Läs mer

Hur man skriver en baksidestext?

Redovisa inte för mycket av handlingen – tänk på att texten snarare ska väcka nyfikenhet än att berätta precis allt som händer. Författaren har valt ett bra slut på denna baksidestext. Hon har valt att avsluta med en fråga vars svar bara kan hittas i boken, vilket gör att läsarens nyfikenhet väcks. Följaktligen, vilken textstorlek har böcker? Skönlitterära böcker läser man oftast under längre stund och därför bör både typsnitt och layout vara så tydliga och lättlästa som möjligt. I romaner används ofta antikvattypsnitt såsom Minion, Garamond eller Athelas. Storleken på typsnittet är liten (10–11 punkter) och ett för smalt radavstånd bör undvikas.

Hur trycker man en bok?

Boktryckningen sker antingen på stora pappersrullar eller på separata ark. Författaren avgör valet av tryckteknik genom att välja mellan standard- och premiumtryckteknik. Vid standardtryckningen trycks boken på stora pappersrullar som det ryms många bokbeställningar i. Hur stor är en vanlig bok? Romaner har ofta formatet 130 x 210 mm (bredden anges alltid först) eller 150 x 225 mm, akademiska avhandlingar och offentliga utredningar är som regel 165 x 242 mm (statsformat), läroböcker är ofta 169 x 239 mm (G5) eller 210 x 240 mm, enklare rapporter skrivs ut från den egna skrivaren i 210 x 297 mm (A4) och

Med tanke på detta, vad är skillnaden mellan pocketbok och inbunden?

Storpocket/häftad - som pocket men lika stor som en inbunden bok. Kartonnage - en limbunden bok med pärmar av tjock kartong, som en inbunden fast utan skyddsomslag dvs. trycket är direkt på pärmen. Den är enklare att producera och därför kostar den oftast något mindre än en inbunden bok. Folk frågar också vad är en storpocket? Storpocket | Böcker

För dig som tycker att texten i pocketböcker är för liten och föredrar ett större format, så finns storpocket. Storpocket har mjuka pärmar, men är i större format och med större text än vanliga pocketböcker. Formatet på storpocket är 135x210 millimeter.

Med hänsyn till detta, vad menas med danskt band på böcker?

Danskt band:

Mjukband med invikta flikar och limmad eller trådbunden rygg. Ej att förväxla med häftad. Det är inte helt ovanligt att böcker i originalutgåva kommer ut som danskt band i stället för inbunden.
Och därefter, vad kallas bok med pärmar av skinn? Halvfranskt band eller halvskinnband. Inbundet (trådbundet) med rygg och pärmhörn klädda i skinn.

Med tanke på detta, vad innebär lösblad?

Perfekt som informationsbärare vid mässor eller event. Som namnet indikerar så är detta ett löst blad som inte är vikt (Folder) eller sitter ihop med andra blad (Broschyr). Tekniskt sett så är Visitkort och Korrkort också lösblad men oftast i mindre storlekar.

By Freytag Pirtle

Var kan man köpa Bokhylla? :: Vad betyder det att boken är häftad?
Användbara länkar