Hem > H > Hur Inreder Man En Bokhylla?

Hur inreder man en bokhylla?

Den finns olika sätt att arbeta efter. Vissa väljer att samla böckerna efter färg, vilket kan ge ett lugnt intryck. Att vända böckerna med ryggen inåt är ett annat stylingknep som ger en enhetlig känsla för den som inte tycker om för mycket färg, men samtidigt tar det bort en del av personligheten i hemmet.

Läs mer

Related

Var kan man köpa Bokhylla?

Här på Trademax har vi ett stort urval av bokhyllor i alla färger, mönster, former och storlekar så att du kan hitta en bokhylla som passar in i ditt hem och som kan anpassas till dina förvaringsbehov.

Med tanke på detta, hur långt bör man ha mellan varje hyllplan?

Som tumregel bör hyllan vara 23 centimeter djup och ha cirka 30 centimeter upp till nästa hyllplan för att böcker i standardstorlek ska få plats. Om du samlar på rejäla så kallade coffee table books kan du dock behöva upp till 50 centimeter till nästa hylla. Man kan också fråga vad har man i en bokhylla? Fyll inte ett helt hyllplan utan lämna gärna utrymme runt omkring så att det känns luftigt och rumsligt. På så sätt går det att få in en hel del snygga föremål som får ta plats tillsammans med böckerna. Sätt gärna hyllplanen på olika nivåer så att det går att få in en högre vas, eller en tavla, på något ställe.

Följaktligen, vad ställer man på en byrå?

Kontraster – högt & lågt och kantigt & runt

ex. vaser i minst 3-4 olika höjder så blir det mer intressant än om de bara står på rad. Men kom också ihåg att det inte får vara för stora nivåskillnader. Om det skulle bli det – lägg någon bok eller några tidningar under, det är ju också snygga inredningsdetaljer!
Därefter, hur förvara böcker snyggt? Placera en hylla nära golvet och ställ böcker både under och över den. Dessutom ger en låg placering av hylla en känsla av att det är högt i tak! Har du bara en yta och vill dela upp rummet? Då är en bokhylla perfekt!

Related

Vilka dörrar passar till Billy Bokhylla?

Du kan ändra utseendet och funktionen hos hyllkombinationen med dörrar. Ett vitrinskåp med visningsdörrar, glashyllor och belysning kan förvandlas till en bokhylla.

Vad kan man ha på en Tavelhylla?

Hemmakontoret är också ett fiffigt ställe för tavellisterna, eftersom mycket av det man använder där inte kräver djupa hyllor (pärmar undantaget). Pennburk, anteckningsblock, korktavla/anslagstavla, kalender … Dessutom är en tavellist ett perfekt ställe att ladda mobilen på! Hur många konsoler per hyllplan? Till en kraftig hylla som den här, som är en meter lång, kan det räcka med två konsoler. Med längre eller tjockare hyllor kan man behöva tre eller flera konsoler. Använder du en hylla av massivt trä som är minst 25 mm tjock kommer den inte att sacka i mitten.

Dessutom, hur många hyllplan i garderob?

I en garderob eller ett skafferi kan det vara skönt att kunna dra ut hyllan för att få överblick. Om du har det behovet ska du alltså välja ett utdragbart hyllplan. Om du vill dela upp en bit av din garderob i mindre förvaringsytor kan du välja en hyllsektion som är avdelad i fack. Därefter, hur högt ska en vägghylla sitta? Du kan välja på 7 olika standardhöjder, 48 cm är vår lägsta hylla, nästa höjd är 78 cm denna höjd stämmer bra mot fönsterhöjder samt bordshöjder. Höjd 118 cm samt 148 cm är lagom höjd när man vill utnyttja väggarna även för tavlor.

Man kan också fråga var placera bokhylla?

Variera placering av böcker på hyllorna, och lämna tillräckligt med utrymme för andra tillbehör. Jag tycker böckerna ska ligga både horisontellt och stå vertikalt, i olika höjder. Undvik att ställa allt på en lång rak rad, då blir hela arrangemanget platt och ointressant.

By Sedlik Gruda

Similar articles

  • Vad betyder bokhylla?

    En bokhylla är en plats för att förvara böcker, pärmar, prydnadsföremål och blommor. Det finns olika material och former för bokhyllor. Formationen är ungefär 2 meter hög och har fyra eller fem hyllor.

  • Hur bygger man en platsbyggd Bokhylla?

    Mät väggen. Det enklaste sättet att bygga en bokhylla är mellan två väggar. Ta en titt på bokhyllan. Mät de bokhyllor du vill bygga. Det fanns en såg till dubbarna. Modulerna ska monteras ihop. Du måste skruva på dubbarna. Skruva inte fast bokhyllan. Montering av golvsockel och lister. Det finns en latexfog.

Vad betyder bokhylla? :: Vilka dörrar passar till Billy Bokhylla?
Användbara länkar