Hem > r > Är Mesh Nätverk Bra?

Är mesh nätverk bra?

Alla expertkällor tycker bra om det här mesh-systemet och ger det i slutändan fina betyg. I recensionerna skriver de bland annat att TP-Link Deco M9 Plus har en utmärkt täckning och att systemet är enkelt att både sätta upp och konfigurera.

Läs mer

Related

Vad är trådlöst nätverk 802.11 AC?

5 GHz- och 2,4 GHz-banden används för wi-fi. Bandbredden på upp till 1300 Mbps kan uppnås på 5 GHz-bandet och 2,4 GHz-bandet.

Därefter, kan man koppla mesh till befintlig router?

Om du har en befintlig router med hög prestanda eller en viss fiber-leverantörs specifika modell så går detta enkelt att integrera mot MESH-systemet. Man ställer då om noderna att enbart hantera det trådlösa nätverket och därmed får du fördelarna för detta i samarbete med din befintliga router. Med tanke på detta, varför ska man ha mesh? Ett Mesh-nätverk ger en sömlös koppling mellan enheterna som skapar den trådlösa täckningen och man behöver inte skapa flera trådlösa nätverk med olika lösenord att behöva koppla upp sig emot för att ha tillgång till hem-nätverk. Man får alltså snabbare och stabilare uppkoppling över hela hemmet.

På motsvarande sätt, hur långt räcker ett mesh nätverk?

Nätverkskabeln mellan accesspunkten och routern kan vara upp till 100 m lång utan att signalen försämras. För varje meter som läggs till mellan accesspunkten och antennerna blir signalen däremot sämre. Om det är långt mellan routern och antennerna bör accesspunkten placeras så nära antennerna som möjligt. Följaktligen, hur många mesh behöver man? Vanligtvis säljs mesh-noderna i paket med en eller tre noder. Om du har en mindre lägenhet kan du kanske klara dig med en eller två noder – men om du har ett större hus borde du köpa ett 3-pack. Ju flera och tjockare väggar du har, desto fler noder behöver du.

Related

Hur mycket hastighet är normalt att tappa via trådlöst nätverk?

Den äldre standarden Wireless N har teoretiska topphastigheter på upp till 450 MB/s. En nyare standard kallas Wireless AC. De har en teoretisk topphastighet på 1733 MB/s.

När behöver man mesh-nätverk?

Om du upplever att hemmanätverket eller nätverket på kontoret har dålig signalstyrka och att hastigheten är låg på vissa platser kan ett mesh-nätverk vara något för dig. Genom att placera ut så kallade noder bildas ett "nät" av accesspunkter som arbetar tillsammans för att optimera ditt WiFi. Folk frågar också när behövs mesh-nätverk? - Om du vill ha en enkel lösning på dålig täckning, ostabilt nät och låga internethastigheter är det ett mesh-nätverk du behöver. Kortfattat förklarat består Mesh-nätverken av två eller flera mindre enheter som tar emot, skickar och förstärker dina trådlösa signaler och fördelar signalerna över hela hemmet.

Därmed, kan man kombinera olika mesh?

Kompatibilitet mellan mesh-system

Branschen har ännu inte enats om någon gemensam standard för hur olika mesh-noder ska kommunicera med varandra. Det går därför inte att bygga ut ett mesh-system med noder från ett annat system.
Vad betyder backhaul? – allmänt i datakommunikation: anslutningsnät – förbindelsen mellan ett stamnät och det accessnät som abonnenten är direkt ansluten till (the local loop).

Hur långt mellan mesh noder?

Det innebär att noderna i ett mesh-nätverk kan skicka data snabbt mellan varandra på längre avstånd än förut. Det kan handla om så mycket som en fördubbling av avstånden. Hur tätt du placerar dem beror på vad du anser vara en bra lägsta datahastighet i hemmet. Ju längre bort desto långsammare går det.

By Bremer Kuwahara

Similar articles

Hur använder man mesh? :: Vad ska man tänka på när man köper soundbar?
Användbara länkar