Hem > K > Kan Man Lägga Högtalare Ner?

Kan man lägga högtalare ner?

En surfning på Nätet efter högtalare som rekommenderas för placering i hylla, ger besked om att det är mycket få som enbart är 20cm höga. Djupet är i regel inga problem och bredd under 20cm är vanlig. Det vill säga om man lägger högtalarna ned får de plats i bokhyllorna!

Läs mer

Related

Hur ska man placera 5.1 högtalare?

Det rekommenderas att de bakre högtalarna placeras bredvid och riktas mot lyssnaren, ungefär en halv meter över öronhöjd.

Med detta i åtanke, vem uppfann förstärkaren?

Förstärkare utan elektronik

Det anses vara Alexander Graham Bell som 1876 uppfann något som liknar en högtalare med ett membran som en del av hans telefon.
Hur påverkar högtalaren samhället? Huffington Post skriver utifrån forskning om hur ljud påverkar oss människor i vårt dagliga liv. Möjligheten att lära nya saker påverkas av hur mycket ljud vi upplever. Studier visar exempelvis att barn som utsätts för ljud i klassrummet har svårare att läsa och att lära sig nya ord.

Dessutom, hur ljud sprider sig?

Ljud sprider sig från en ljudkälla. Molekyler krockar med molekyler, och skapar områden där luften är sammanpressad, som följs av områden där luften är förtunnad. Man kan också fråga vilka energiomvandlingar sker i en högtalare? I en högtalare omvandlas energi från elektrisk energi hos t e x tongeneratorn till magnetisk energi hos spolen i högtalaren och slutligen till rörelseenergi hos membranet (tror jag).

Related

När ska man lägga en 2 månaders bebis?

Runt 22.00 börjar nattsömnen. Under natten kommer ditt barn att glida in och ut ur sömnen med tillfälliga matningar. En bebis kan sova upp till 4 timmar under den första månaden och upp till 8 timmar vid 2 månaders ålder.

Dessutom, vad är en bra högtalare?

Första kännetecknet av en bra högtalare är att den är stum och väger mycket. När man knackar lätt på en högtalare ska den inte låta ihålig. Gör den detta innebär detta risk för sämre resonans invändigt vilket resulterar i sämre musikalisk återgivning. Följaktligen, hur många volt högtalare? Konventionella högtalare har normalt en impedans på 4-8 W och använder högtalarkabel av varierande kvalitet från 0,75-6mm². Genom att applicera 100 V till den allmänna tekniken transformeras högtalarsignal från förstärkaren upp, så att man erhåller en signal som har en hög spänning och en liten ström.

Vad betyder impedans på högtalare?

Impedans kan översättas med "växelströmsmotstånd". En högtalare som t ex har 8 ohms impedans fungerar i en växelströmskrets på samma sätt som ett 8 ohms s k resistivt motstånd i en likströmskrets. I de flesta fall ändrar sig impedansens värde med frekvensen. Vad har man en spole till? En spole är en tråd som är lindad i spiral. Denna enkla komponent används bl. a. i apparater för att filtrera eller välja ut signaler av bestämd frekvens.

Och en annan fråga, hur används elektromagneter i högtalare?

Så här fungerar högtalaren

Bakom spolen sitter en riktig magnet. Som du vet påverkar magneter varandra. I och med att spolen (som blir en magnet) påverkas av den riktiga magneten kommer membranet att röra på sig. Detta gör att luften rör sig.

By Shaer

Similar articles

Är det svårt att bygga ihop en dator? :: Hur såg den första högtalaren ut?
Användbara länkar