Hem > V > Vad Är En Vpn Tunnel?

Vad är en VPN tunnel?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två olika punkter på ett öppet nätverk på internet. Det är vanligt att VPN-tunnlar t. ex. används av företag för att kunna jobba hemifrån och ändå kunna nå kontorets nätverk på ett säkert sätt.

Läs mer

Related

Vad gör en VPN tunnel?

En tunnel är en anslutning mellan två punkter på Internet. Att kunna arbeta hemifrån och ändå kunna nå kontorsnätverket på ett säkert sätt är en av fördelarna med att använda en tunnel i ett virtuellt privat nätverk.

Dessutom, kan man ha två routers i en lägenhet?

Du kan inte ha mer än en router som delar ut ip-adresser i nätverket! Däremot finns många sätt att förstärka det trådlösa nätverket. Du kan ha en enkel switch i vardagsrummet, och kanske även en extra accesspunkt. Vad är nätverket? Ett nätverk är ett uppbyggt kontaktnät med människor som har samma mål och problemställning. Man träffas antingen för att tillsammans arbeta för ett gemensamt mål eller för att bara utbyta erfarenheter med varandra.

Man kan också fråga varför har jag ingen nätverksanslutning?

Starta om enheten.

Öppna appen Inställningar och tryck på Nätverk och internet eller Anslutningar. Vad alternativet heter beror på vilken enhet du använder. Inaktivera wifi och aktivera mobildata och se om det blir någon skillnad. Om det inte fungerar inaktiverar du mobildata och aktiverar wifi igen.
Vad är Nätverksåterställning? En nätverksåterställning tar bort alla nätverkskort som du har installerat och deras inställningar. När datorn startas om installeras nätverkskorten om och deras inställningar återställs till standardvärdena.

Med detta i åtanke, vad innebär ansluten utan internet?

En sak är anslutningen till vårt nätverk, en anslutning som vi gör när vi ansluter till routern på vår dator och en annan är anslutningen till Internet som görs via ett modem. Vi kan vara anslutna till vårt nätverk men inte till internet om leverantören har en incident. Och en annan fråga, måste man ha en router för wifi? Oavsett om du ska beställa nytt bredband och vill kunna surfa trådlöst via WiFi, eller om du bara vill förbättra ditt nuvarande WiFi-nätverk så är valet av router viktigt. Faktum är att majoriteten av de problem som uppstår med uppkopplingen i hemmet kan härledas tillbaka till routern.

Hur ändra Nätverksband?

Välja olika nätverksnamn (SSID)

Om routern skickar data på både ett 2,4 GHz- och ett 5 GHz-nätverksband bör du använda olika nätverksnamn (även kallade SSID). På så sätt vet du vilket nätverk du är ansluten till. Du kan göra ändringen med hjälp av programvaran för åtkomstpunkten.
Hur byter man till 5ghz? Om du vill testa att byta frekvens för att se om anslutningen blir bättre gör du så här:

  1. Logga in i routerns gränssnitt. Det gör du genom att skriva in adressen 192.168.8.1 i en webbläsare och sedan fylla i ditt wifi-lösenord.
  2. Välj Wi-Fi-inställningar.
  3. Ändra funktionen "5 GHz föredras"

När ska man använda 5ghz?

Vid mer krävande aktiviteter på internet där högre hastigheter krävs, såsom vid filöverföringar och streaming av HD-film, kan du lägga nätverkstrafiken på 5 GHz-bandet. Vid mer normalanvändning som surf på internet kan du låta trafiken gå över 2,4 GHz-bandet.

By Aalst

Hur loggar jag in på min NAS? :: Vad ska man ha för nätverk hemma?
Användbara länkar