Hem > V > Vad Kostar Det Att Byta Högtalare I Bilen?

Vad kostar det att byta högtalare i bilen?

Då blir det definitivt ett slarvigt jobb. Nu har jag inte exakt koll på var högtalarna sitter i just din bil, men räkna med ca 1.000 kronor paret för installation. Till det kommer så slutsteg med kabeldragning, brukar ligga på runt 1.500-2.000.

Läs mer

Related

Kan inte ladda iPhone i bilen?

Det finns en laddningsport på undersidan av enheten. Om du har en iPod touch startar du om den. Du kan prova en annan kabel. Kontrollera att du har den senaste versionen av operativsystemet.

Vad är Enkeldin stereo?

En enkeldin är vad många kanske tänker sig att en eftermarknadsstereo ser ut. Smal, med en liten display som visar låt- och albumtitel. En kompetent bilstereo med ett brett omfång av olika funktioner – det finns enheter från Pioneer, JVC och fler som kommunicerar direkt med Spotify trådlöst, exempelvis. Vad är skillnaden på Enkeldin och Dubbeldin? En dubbeldin stereo är kort och gott en modelltyp som är dubbelt så stor som en traditionell enkeldin stereo. Något annat som gör dessa enheter unika är att det oftast är utrustade med en rad multimedia-funktioner samt touchskärm (om än de finns de som saknar skärm).

Hur kopplar man in en Raggarplanka?

En - kabel ska gå från slutsteget (där det är märkt gnd) och till jord (någonstans i plåtkarossen, vanligtvis bältesinfästningen eller liknande där det är (eller görs) plåtrent). En remote ska dras från stereon (vanligtvis en blå/vit kabel) till slutsteget och kopplas in där det står rem. Hur koppla Raggarplanka? Dra en kabel till två av högtalarna, drar en kabel från minus på en av högtalarna till plussen på de andra två, och sedan en kabel till minus på slutsteget från minusen på den sista högtalaren. Enligt mina beräkningar får jag då 2+2ohm = 4ohm. 5. Parallellkopplar raggarplanka och mina två diskanter.

Related

Hur mycket kostar 3D Printing?

En 3D-skrivare för entusiaster kostar mellan 15 000 och 35 000 kr, en 3D-skrivare för professionella skapare kostar mellan 35 000 och 60 000 kr och en 3D-skrivare för industriellt bruk kostar mellan 200 000 och 1 000 kr.

Och en annan fråga, hur kopplar man högnivå till lågnivå?

Du kopplar in dig på befintliga högtalare i bilen. Så med andra ord du parallellkopplar och lånar signal från dina högtalare. Denna är automatisk på så sätt att du ansluter + och - och ansluter remote till steget så startar den steget automatiskt. Dessutom, vart ska man koppla in remote kabeln? om du ändå vill ha en remote kabel kan du göra en själv. du kopplar in ett relä på något som startar när radion startar (ex den röda kabeln som går in i stereon) sen utgången på reläet drar du till remoteingången på steget.

Vad är en ISO Adapter?

ISO-kablage

Adapterkablage för att ansluta en stereo i en bil som saknar ISO-kontakter. Märka kablar för underlättad installation.
Hur tjock kabel till slutsteg? säkra av kabeln max 30 cm från batteriet med rätt säkring enligt grovlek på kabeln. Dra alltid minst 8mm² till litet 2x50W steg, helst 16mm² till 2/4-kanals slutsteg.

Man kan också fråga vilken storlek på högtalare?

för att få reda på storleken så mäter du diametern på högtalarna. ex: D=10 cm sedan dividerar du det med 2.54 då får du reda på tummåttet.

By Zachariah

Similar articles

Vilket uttag Comhem? :: Hur vet man vilken bilstereo som passar?
Användbara länkar