Hem > V > Varför Ska Man Ha En Nas?

Varför ska man ha en NAS?

NAS har många fördelar. Jämfört med en extern usb-hårddisk får du först och främst plats med mer eftersom du kan ha flera hårddiskar i ett och samma skal. Dessutom har du möjlighet att få en säkrare backup genom att spegla dem. Att spegla en NAS innebär att du får backup på två olika hårddiskar.

Läs mer

Related

Varför kan jag inte öppna docx?

Du har inte behörighet att visa filen kan vara orsaken till att du inte kan öppna den. Du har inte tillgång till kontot. Du har inte rätt app på telefonen.

Vilken Synology ska jag köpa?

Problemet är dock att Synology har dussintals modeller att välja mellan , och att välja en kan vara den svåraste delen. Om allt du letar efter billig grundläggande lagring, överväga DS218 ($ 249 utan hårddiskar). För mediaprestanda DS218 + ($ 298 utan hårddiskar) är jättebra. Hur använder man en NAS? En NAS är helt enkelt en liten dator som du kopplar in fysiska hårddiskar i. Men till skillnad från en vanlig dator så kopplar du inte in mus och tangentbord för att styra den. Istället fjärrstyr du den genom någon av de plattformar som stöds.

På vilka två sätt kan en NAS anslutas till ett nätverk?

Ofta brukar administratören även få uppge vilka typer av kommunikation som ska få användas till resursen. SMB (Server Message Block) används för att ansluta till Nasen inom det lokala nätverket. Över internet används med fördel FTP (File Transfer Protocol). Man kan också fråga vad innebär nas? NAS (Network Attached Storage) är en intelligent lagringsenhet som är ansluten till ditt nätverk hemma eller på kontoret.

Related

Varför heter det Cigarettuttag?

Nya bilar har en plastkontakt i uttagen med en liten cigarettsymbol för att visa att det finns en cigarettändare under kontakten.

Dessutom, hur loggar jag in på min nas?

Logga in med servernamn eller IP-adress:

  1. Säkerställ att din dator är ansluten till samma nätverk som din Synology NAS.
  2. Ö ppna en webbläsare på din dator, ange något av följande i adressfältet och tryck sedan på Enter på ditt. tangentbord:
  3. Ange ditt användarnamn och lösenord samt klicka på
Kan inte ansluta till NAS? Det skulle dock kunna handla om att Windows försöker ansluta till NAS-enheterna så tidigt i starten att nätverket ännu inte är tillgängligt. Det finns ett projekt på Github som försöker angripa detta problem: https://github.com/thexmanxyz/network-share-reconnecter/.

Vilken NAS 2021?

1. Qnap TS-251A. Qnap TS-251A är verkligen den NAS som är vårt val av bäst i test i vårt test av olika varianter av NAS men även ”PC för alla” lyfter fram Qnap TS-251A som deras bäst i test. Man kan också fråga vad behövs för att bygga en nas? För användare som har andra behov än enbart redundant lagring finns även alternativet att bygga en egen NAS-enhet. I princip går det att bygga en NAS-enhet av vilka PC-komponenter som helst, men det gäller att anpassa det efter sina behov.

Vad är Qnap NAS?

QNAP:s smarta videolösningar tillhandahåller integrerade intelligenta paket såsom videokonferenser och smarta återförsäljare, som ökar produktiviteten för enskilda personer och företag.

By Peppel Mendrin

Similar articles

Kan inte se min datorer i nätverket Windows 10? :: Är molntjänster gratis?
Användbara länkar