Hem > V > Vad Är Switchning?

Vad är switchning?

Switching är det jobb som utförs av Switchar i ett nätverk. Precis som routrar så skickar switchar vidare trafik baserat på vart trafiken ska någonstans, alltså vilken destinationsadress trafiken har. Men switchar arbetar inte med IP-adresser som routrar gör, utan med något som kallas för MAC-adresser.

Läs mer

Varför Bredbandsswitch?

Här ansluter du en kabel direkt till din dator för att få tillgång till internet. Om du vill ha flera da- torer inkopplade samtidigt kan du istället koppla in Bredbandsbolagets modem där du sedan kan ansluta flera datorer med kabel eller trådlöst via WiFi. Följaktligen, Är internet och wifi samma sak? För vissa har begreppet WiFi kommit att bli synonymt med bredband – detta då många av oss nästan uteslutande surfar trådlöst. WiFi är dock inte detsamma som varesig bredband eller internet, utan en trådlös nätverksstandard som gör det möjligt att ansluta till bredbandet från en enhet som stöder WiFi.

På motsvarande sätt, Är bredband och internet samma sak?

”Det är en dramatisk förändring”

Färre kunder kopplar upp sig med hjälp av kablar, fler vill använda sig av wifi eftersom många produkter har det inbyggt i sig. Den stora skillnaden mellan wifi och bredband är alltså hur man får sitt internet.
Vad kan man använda internet till? Genom internet kan man utbyta en stor mängd information mellan olika enheter. Typiska tjänster som är skapta för detta är fildelning, IP-telefoni, e-post, streaming-tjänster, sociala medier och så vidare.

Vad består ett nätverk av?

Datornätverk utgörs av sammankopplade datorer, skrivare, routrar, nätverksväxlar och andra enheter som överför data till varandra genom ett i förväg specificerat protokoll, till exempel TCP/IP. Hur skapar man ett nätverk? Trådlöst nätverk i hemmet

  1. Börja med att införskaffa en router med inbyggt wifi.
  2. Anslut routern till väggens internetuttag med hjälp av nätverkskabeln.
  3. Koppla in strömadaptern i routern och vägguttaget, om den börjar lysa har den startat.
  4. Anslut datorn till nätverket.

Hur man bygger ett nätverk?

En smart lösning är till exempel att dra en enda nätverkskabel till vardagsrummet eller hemmakontoret och installera en nätverksswitch för några hundralappar. Alla enheter i rummet kan sedan kabelanslutas till denna. Inkopplingen görs till de uttag på routern som är märkta LAN (WAN är för internetanslutningen.) Följaktligen, kan man ha flera switchar? För att koppla två switchar efter varandra, så kan man antingen använda en speciell kabel där mottagande och sändande ledare är korsade, eller en switch med funktionen Auto-MDI-X som automatiskt känner av detta.

Med detta i åtanke, kan man koppla en router till en annan?

För att lyckas med detta bör du placera routern i samma rum som du har ditt nätverksuttag eller modem. Koppla in strömkabeln i ett uttag och i din router. Gör sedan detsamma med nätverkskabeln, vilken kopplas in i nätverksuttaget eller modemet samt i routern. Du bör nu se att ikonerna på routern börjar lysa och blinka.

By Acus

Hur kan man förlänga WiFi? :: Vad gör en switch i ett nätverk?
Användbara länkar