Hem > V > Vad Är Vesa Standard?

Vad är VESA standard?

Vad är VESA? VESA berättar för tillverkarna var skruvhålen bak på TV:n ska placeras och används som standard. Totalt finns åtta olika möjliga varianter av skruvavstånd bakom TV-apparaterna eller med andra ord åtta olika VESA-mått: - 75x75, 100x100, 100x200, 200x200, 400x200, 400x400, 600x400, 800x400 mm.

Läs mer

Related

Vilken textstorlek är standard?

För att normal text ska kunna läsas på normalt avstånd av personer med normal syn är 10, 11 eller 12 punkter lagom. Det finns ingen större text som är lättare att läsa. Ordbilden blir så stor att den är svår att läsa.

Hur sätter man upp TV på gipsvägg?

Gips. För montering på gipsvägg är det bäst att om möjligt fästa väggfästet i reglarna bakom gipsplattorna. Reglarna är själva ställningen och är placerade med 60 cm mellanrum. Här är det viktigt att du använder skruvar som är anpassade för trä. Hur högt ska en 65 tums TV sitta?

Tv-storlek (diagonal)Minimiavstånd
65 tum1,98 m
70 tum2,13 m
75 tum2,28 m
80 tum2,43 m

Dessutom, hur högt ska en 55 tums tv sitta?

Försök, i så stor utsträckning det går, att följa riktlinjerna om att TV-apparatens nedre sitta mellan 90–110 cm ovanför golvet, samt att skärmens mitt ska vara placerad i ögonhöjd. Dessutom, hur vet man vesa mått? Mät med en måttstock först mellan de två övre skruvhålen, och sedan mellan det övre och undre skruvhålet på höger sida. Då har du fått fram ditt VESA-mått, t. ex. 100x100mm eller 100x200mm.

Related

Vad heter standard bussen som finns på moderkortet?

Adressbussen är den som ser till att databussen kommer fram i tid. Adresserna för alla anslutna enheter utförs. Det finns en lokal buss på datorn. Processorn, cacheminnet och arbetsminnet är de viktigaste delarna av trafiken mellan enheterna.

Hur mäter man VESA mått?

Mäta VESA mått

  1. Bak på din platt-tv skall det finns 4 stycken skruvhål som är för upphängning.
  2. Mät med hjälp av en tumstock eller något annat mätinstrument först mellan dom två övre skruvhålen (horisontellt)
  3. Mät måttet mellan det övre och undre skruvhålet på högersida (vertikalt).
Följaktligen, hur fungerar vesa? VESA-måttet definierar hålbilden på baksidan av din TV och används när du vill montera ett väggfäste, golv- eller bordsstativ (om du inte använder dig av ett original-stativ). Vet du inte vilket VESA-mått din TV har kan du enkelt mäta avståndet själv.

Dessutom, hur många kilo kan man hänga på en gipsvägg?

Trots att gipsskivor för tak och väggar inomhus som regel inte är tjockare än 13 mm kan du, med rätt fästdon, belasta ytorna med åtskilliga kilon per fästpunkt. I en enkel X-krok kan du till exempel hänga ett upp till 5 kilo tungt föremål. Hur hittar man reglar bakom gipsvägg? Med en regeldetektor lokaliserar du snabbt och enkelt träreglar, kopparrör, elledningar m.m. i väggen när du ska bygga eller renovera. Den upptäcker och varnar så att du inte av misstag ska borra eller såga i en vattenledning eller liknande.

Hur mycket kan man hänga upp på en gipsvägg?

Det finns många bra pluggar och gipsankare som du kan använda för att hänga eller fästa tavlor, lampor och annat på en gipsvägg. Om du bygger väggen av ultra-board kan den bära upp till 23 kg per skruv och hela 60 kg med rätt plugg.

By Ebenezer

Similar articles

När försvinner bästa vänner Snapchat? :: Hur ofta har meteorologer rätt?
Användbara länkar