Hem > H > Hur Fungerar Casting?

Hur fungerar casting?

Chromecast är en digital medieströmningsenhet som Google har tagit fram. Själva enheten är en dongel (en liten ”puck” med en anslutningskabel, inte större än att den ryms i fickan) och vad den gör är att den trådlöst strömmar din favoritunderhållning från din smartphone, surfplatta eller dator via ditt hemnätverk.

Läs mer

Related

Hur fungerar JPG?

JPEG är en destruktiv komprimeringsmetod som används för att se till att de digitala bilder som används är så små som möjligt och laddas snabbt när någon vill se dem.

Dessutom, hur startar man om en chromecast?

Med Chromecast-enheten

  1. Chromecast-enheten ska vara inkopplad i tv:n när du börjar. Håll ned knappen på Chromecast-enheten i minst 25 sekunder eller tills LED-lampan börjar blinka med rött sken.
  2. När LED-lampan börjar blinka med vitt sken och tv:n blir svart släpper du knappen. Då startas enheten om.
Följaktligen, hur castar man från iphone till tv? Anslut din iPhone och Chromecast till samma Wifi-nätverk. installera Googles startsida app, aktivera Bluetooth och ställa in enheten. Öppna videon som du vill casta och tryck på Cast-knappen. Välj din Chromecast så börjar Google strömma innehållet till din Chromecast-enhet.

Kan man koppla Chromecast till mobilt bredband?

En fråga som ofta uppstår är om dessa fungerar med mobilt internet och svaret är ja om du har en 4G-router. Då är det nämligen bara se till att din Chromecast eller Apple TV är kopplade på samma Wi-Fi-nätverk som din mobiltelefon eller surfplatta som du vill casta från. Man kan också fråga hur återställer man standardinställningar på chromecast? Med Chromecast-enheten

  1. Håll knappen på baksidan av Chromecast-enheten nedtryckt medan enheten är inkopplad i tv:n och påslagen. LED-lampan börjar blinka med gult sken.
  2. När LED-lampan lyser med fast vitt sken släpper du knappen. Då återställs Chromecast.

Related

Varför fungerar inte cigarettändaruttag?

Cigarettändaren eller 12V fungerar inte. Det är en bra idé att kontrollera 12v-uttagen på sidan av instrumentbrädan.

Hur vet jag om min tv har inbyggd Chromecast?

För att din TV ska ha inbyggd Chromecast behövs normalt Android TV som operativsystem. Det betyder att alla andra modeller, exempelvis med Tizen OS som Samsung har, inte har eller kan ha Chromecast inbyggd. Folk frågar också kan inte casta från iphone till chromecast? Steg 2.Felsökningsmetoder

  • Stäng Google Home-appen och öppna den igen. Om detta inte hjälper fortsätter du med nästa steg.
  • Stäng av Wi-Fi och slå på det igen på enheten som du konfigurerar med. Öppna sedan Google Home-appen på nytt.
  • Testa att konfigurera Chromecast-enheten med en annan enhet.

Folk frågar också hur uppdaterar jag min chromecast?

Obs!

  1. Konfigureringsförloppet visas i Google Home-appen.
  2. Du kan se status för uppdateringen på tv:n.
  3. Du kan se på LED-lampan på sidan av Chromecast att uppdateringen fortfarande pågår.
  4. Uppdateringen kan ta upp till 10 minuter.
  5. Du kan starta om Chromecast-enheten så att uppdateringen startas om automatiskt, om det behövs.
Måste man ha Wi-Fi för att casta? Det finns dock ett sätt att lura Chromecast, och det är genom att använda mobilt internet (4g) och två stycken mobiler. Vad du gör är att använda funktionen internetdelning för att ”förvandla” den ena mobilen till en trådlös router. Det finns också telefoner som klarar av att både dela ut och "casta" från samma enhet.

Med hänsyn till detta, kan man casta vad som helst?

För att din Chromecast ska kunna streama, eller som Google säger, casta, krävs det att du använder webbläsaren Chrome i din dator, och har appen Google Home installerad på din mobil, men när du gör det så kan du casta nästan vad du vill.

By Plath Balogh

Similar articles

Vilka mediaspelare stödjer Chromecast? :: Kan man Casta till tv utan Wi-Fi?
Användbara länkar