Hem > V > Vad Är Ett Chassi?

Vad är ett chassi?

Chassin på fordon avser den interna markliggande stommen på markfordon (bilar och bandfordon) som förenar fordonets primära komponenter. På en bil kan dessa vara fjädringssystem, styranordning, hjulaxlar, motor, koppling, karosseri, med mera.

Läs mer

Related

Vad är skillnaden mellan olika formfaktorer på ett chassi?

Storleken beror på vilken formfaktor datorn är anpassad för. En allmän regel är att moderkort med liten formfaktor kan stoppas i ett stort hölje, men inte tvärtom. Vilka formfaktorer som är kompatibla hittar du i artikeln om formfaktorer.

Hur sätter man in en fläkt i datorn?

Placering av fläktar i chassi

Då värme stiger sugs sval luft med fördel in så lågt som möjligt i chassits front, och blåses ut ur chassits topp och baktill. För att minimera problem med damm rekommenderas även att en större mängd luft sugs in i chassit än vad som blåses ut.
Vad är chassi på en barnvagn? Chassi: Vagnens underrede, det vill säga allt som inte är sitt- eller liggdel. Vändbart handtag: En vagn med ett handtag som går att vända över till andra sidan så att barnet tittar åt andra hållet. Vändbar sittdel: Innebär att hela sittdelen går att ta loss från chassit och klicka fast åt andra hållet.

Vad är midi tower?

Midi-tower (mellantorn) är kanske det vanligaste datorchassit. Den Vanligaste formfaktorn är ATX, även eATX i en del fall. Full-tower (fulltorn) är den högsta av de alla. Dessa chassin är oftast anpassade för samtliga typer av moderkort, vilket gör att höjden oftast beror hur många enhetsplatser lådan har. Man kan också fråga vad är en kaross? Kaross anger vilken form och storlek en bilmodell har. Samma bilmodell kan finnas i flera olika karosser. bil med två eller fyra dörrar där bagageutrymmet är skilt från kupén och bakluckan öppnas under bakrutan.

Vad är nätaggregat i en dator?

Vad är ett nätaggregat? Komponenterna i en dator strömförsörjs av nätaggregatet (kallas även nätdel eller PSU, Power Supply Unit). Vid datorköp ges sällan nätaggregatet någon större uppmärksamhet, trots att det spelar stor roll i sammanhanget. Dessutom, hur uttalas chassi? Vad betyder och hur uttalas chassi

Chassi uttalas chassi [?as´i el. -si´] och är ett substantiv -t el. -et; pl.

Är vattenkylning bättre?

Vattenkylning är generellt dyrare men har också högre prestanda. Med vatten kan man i de flesta fall uppnå bättre temperaturer än vad man kan med luft. Har man dessutom ett. Fördelarna med luftkylning är att det går att hitta många väldigt prisvärda varianter. Vilket håll ska CPU fläkten sitta? Den skall blåsa mot CPU:n, så att kall luft kyler ner processorn.

Åt vilket håll blåser Datorfläkten?

Finns det inte pilar brukar sidan med klistermärket på vara det hållet den blåser åt. Men inte alltid, och vissa fläktar har klistermärken på båda sidorna. De blåser till 99% alltid mot "hållarna" till motorn. Annars är det ju bara sätta i dom och starta datorn så känner du rätt lätt vilket håll dom blåser åt.

By Waxman Morla

Vad innebär punkteringsfria däck barnvagn? :: Vad smakar Strega?
Användbara länkar