Hem > H > Hur Man Gör Ett Cirkeldiagram?

Hur man gör ett cirkeldiagram?

Klicka på Infoga > Diagram > Cirkel och välj sedan det cirkeldiagram du vill lägga till i bilden. Ersätt informationen i platshållaren i det kalkylblad som öppnas med din egen information. Mer information om hur du ordnar data i cirkeldiagram finns i Data för cirkeldiagram. Stäng kalkylbladet när du är klar.

Läs mer

Related

När använder man cirkeldiagram?

Cirkeldiagram visar andelar av en helhet. Det finns diagram som kan ritas för hand. Det är en fördel om du använder olika färger för att visa olika saker. Diagram från data i tabeller stöds av många kalkylatorer för persondatorer.

Med detta i åtanke, varför ska man använda cirkeldiagram?

Cirkeldiagram används för att visa andelar av en helhet. Alla diagram går att rita för hand. För det mesta är det en fördel om du använder olika färger för att visa olika saker. I många räkneprogram för persondatorer (som Excel) finns stöd för att konstruera diagram från data i tabeller. På motsvarande sätt, vad betyder stapeldiagram? Stapeldiagram är en diagramtyp som genom höjden på staplarna visar olika faktorers värden.

Dessutom, varför stolpdiagram?

Stolpdiagrammet används ofta för att visa frekvensen eller sannolikheten för x-variabeln, det vill säga hur ofta ett visst värde förekommer. Om antalet värden är stort kan dessa grupperas och delas in i klasser, och varje stapel visar då antalet värden i motsvarande klass. Detta diagrammet kallas för histogram. Med hänsyn till detta, hur gör man cirkel diagram på google drive? Diagram.

  1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Konfiguration till höger.
  4. Klicka på nedåtpilen. under Diagramtyp.
  5. Välj ett diagram från listan.

Related

Hur gör man cirkeldiagram i Google Formulär?

Om du dubbelklickar på det diagram du vill ändra öppnas kalkylbladet på din dator. Klicka på Konfiguration till höger. Välj ett diagram i listan under nedåtpilen.

Och en annan fråga, när används spridningsdiagram?

Spridningsdiagram visar numeriska koordinater längs de horisontella (X) och vertikala (Y) axlarna. Använd ett spridningsdiagram när du vill ta reda på hur mycket en variabel påverkas av en annan. Ange exempelvis lön för anställda och antal års erfarenhet. Dessutom, vad visar diagrammet? Med hjälp av diagram och tabeller kan man ge en överskådlig bild av ett händelseförlopp eller ett resultat av en statistisk undersökning. Diagram som du vanligtvis stöter på i media är linjediagram, cirkeldiagram, stapeldiagram och stolpdiagram.

Vilket diagram är bäst?

Lodräta stapeldiagram är bäst för att jämföra genomsnitt eller procenttal mellan två till sju olika grupper. Som du ser är varje stapel åtskild av ett mellanrum. Därför bör x-axeln baseras på en skala med kategorier som ömsesidigt utesluter varandra (som flervalsfrågor eller frågor med kryssrutor). Man kan också fråga vilket diagram visar effekt? Använd ett vattenfallsdiagram för att visa den kumulativa effekten av sekventiellt införda positiva eller negativa värden med översikt över totala värden. Kallas även "flygande tegel-" eller "Mario"-diagram.

Vad använder man stapeldiagram till?

Använd stapeldiagram för att illustrera värden som inte är rena tal, som till exempel när du vill visa fördelningen mellan olika svarsalternativ i en enkät. Stapeldiagram kan också användas för att jämföra värden i en datakategori (alltså grupp), till exempel för att visa på försäljningen av en viss vara över tid.

By Darryn Granai

Similar articles

Vad är Variationsbredden? :: Hur skriver man matematiska tecken på datorn?
Användbara länkar