Hem > V > Vad Gör Chassifläkt?

Vad gör Chassifläkt?

Om du vill förbättra luftflödet i ditt chassi kan du lägga till fler fläktar. Du vill normalt välja en så stor fläkt som chassit har plats för, då större fläktar kan flytta mer luft vid lägre varvtal än mindre fläktar – vilket gör att de också låter mindre.

Läs mer

Med detta i åtanke, hur fungerar en vattenkylare?

Principen med vattenkylning är inte olik hur kylningen fungerar i en bil, där vattnet fraktar bort värmen från din dators motor (processorn) i ett slutet system. Fördelarna med vattenkylning är att den är tystare, kyler mer effektivt och ger dig bra överklockningspotential. Man kan också fråga varför låter min bärbara dator så mycket? När en datorfläkt snurrar med högt ljud under en längre tid, kan det vara ett problem med fläkten eller så kan datorn överhettas. Justera energisparinställningarna, rengör fläktöppningarna, uppdatera grafikdrivrutinen och uppdatera BIOS för att minska innertemperaturen.

Och därefter, varför går fläkten i datorn hela tiden?

Skadliga program (virus, spionprogram, trojaner och liknande) kan göra att datorfläkten går hela tiden på grund av överbelastning på processorn, vilket i sin tur leder till att fläktarna går snabbt hela tiden. Spionprogram och andra typer av skadliga program är en vanlig källa till många datorproblem. Därefter, hur kan jag få datorn att låta mindre när jag spelar? hardatornhar

Topplistan på ljudminskande åtgärder

  1. Se till att dina hårddiskar hänger fritt.
  2. Grafikkortet skall kylas passivt.
  3. Processorn skall också kylas passivt.

Hur ska man sätta fläktarna i chassit?

Placering av fläktar i chassi

Då värme stiger sugs sval luft med fördel in så lågt som möjligt i chassits front, och blåses ut ur chassits topp och baktill. För att minimera problem med damm rekommenderas även att en större mängd luft sugs in i chassit än vad som blåses ut.
Hur fungerar vätskekylning? Vattenkylning är kylning av ett värmealstrande objekt genom att låta vatten – som för ändamålet är lämpligt genom att ha en förhållandevis mycket hög specifik värmekapacitet och därigenom kan ta upp stora mängder energi under jämförelsevis liten temperaturhöjning – uppta överskottsvärme och sprida denna till lämplig

Man kan också fråga vad är vattenblock?

Vattenblocket har samma funktion som kylflänsen har, nämligen att vara övergången mellan kylmedium och värmekälla. Det finns hur många olika vattenblocksvarianter som helst, det viktigaste är hur den inre konstruktionen är. Är vattenkylning bättre? Vattenkylning är generellt dyrare men har också högre prestanda. Med vatten kan man i de flesta fall uppnå bättre temperaturer än vad man kan med luft. Har man dessutom ett. Fördelarna med luftkylning är att det går att hitta många väldigt prisvärda varianter.

Varför brummar det i datorn?

När en viss spänning läggs över dessa komponenter börjar de genljuda och ge ifrån sig ljud som människor kan uppfatta (15–20 kHz). Det här ljudet är normalt och ligger inom datorns akustiska specifikationer. Du kan inte få ljudet att upphöra genom att byta ut några delar.

By Kirstyn Fernades

Hur fungerar en processor? :: Hur har Internet påverkat användningen av persondatorer?
Användbara länkar