Hem > H > Hur Gör Man För Att Rensa Macen?

Hur gör man för att rensa Macen?

Stäng av din Mac och tryck omedelbart på och håll ned dessa fyra tangenter tillsammans: Alternativ, Kommando, P och R. Släpp tangenterna efter cirka 20 sekunder. Detta rensar användarinställningarna från minnet och återskapar vissa säkerhetsfunktioner som kan ha ändrats.

Läs mer

Related

Är det bra att rensa cache?

Om det nyligen har skett förändringar i våra internettjänster kan det vara bra att göra det. Det är bra att tömma cacheminnet regelbundet. Du tar bort data från andra webbplatser när du tömmer cacheminnet.

Och en annan fråga, hur rensar jag startskivan på mac?

Ta bort cachefiler för appar och rensa en startskiva så här:

  1. Gå till Finder > Gå > Gå till mapp.
  2. Skriv ~/Library/Caches.
  3. Gå in i varje mapp (eller bara de som tar upp mest utrymme) och radera filerna i dem.
  4. Gör sedan samma sak för /Library/Caches (utan ~)
Följaktligen, hur gör jag min mac snabbare? 9 enkla knep som gör din Mac snabbare
  1. Håll din mjukvara uppdaterad. Det allra första du ska göra är att verifiera att ditt system och alla applikationer är uppdaterade.
  2. Starta bara det du behöver.
  3. Minska antalet öppna flikar.
  4. Bli kompis med aktivitetskontrollen.
  5. Kasta onödiga program och filer.
  6. Håll ordning på Spotlight.

Med hänsyn till detta, vad är systemdata mac?

Mappen Mac System Data innehåller flera olika objekt, inklusive tillfälliga filer, programtillägg/plugins och säkerhetskopior från förr. Med tanke på detta, hur kan man frigöra utrymme på hårddisken? Ett av de enklaste sätten att rensa bort filer som du inte längre behöver är att använda Diskrensning. Öppna Diskrensning genom att klicka på Start. Skriv Diskrensning i sökrutan och välj sedan Diskrensning i resultatlistan. Om en fråga visas väljer du den enhet som du vill rensa och väljer sedan OK.

Related

Hur kan jag rensa min Mac?

Du kan frigöra lagringsutrymme genom att ta bort mediefiler som du inte behöver, till exempel musik eller filmer. Det finns onödiga filer i mappen Downloads. Go> öppnar mappen Nedladdningar från dockningsmappen.

Var är Delete knappen på Mac?

Delete för att slänga filer i Finder är command + backspace. Kan inte välja startskiva Mac? Ändra startskiva för alla starter

  1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar på datorn och klicka sedan på Startskiva . Öppna inställningspanelen Startskiva.
  2. Klicka på symbolen för den startskiva du vill använda och klicka sedan på Starta om.

Vad är det som tar så mycket plats på min dator?

Klicka på Startknappen, sedan på Inställningar, därefter på System och slutligen på Lagring. Då visas en tydlig vy över dina lagringsenheter och hur mycket utrymme som används. Kan inte radera disk Mac? Om din skiva fortfarande inte visas i Skivverktyg, eller om Skivverktyg rapporterar att det inte gick att radera, är det möjligt att din skiva eller Mac behöver service. Kontakta Apple-supporten om du behöver hjälp. Mer information om hur du använder Skivverktyg finns i Användarhandboken till Skivverktyg.

Varför är min MacBook Air så långsam?

Datorns startskiva kanske inte har tillräckligt mycket ledigt utrymme. Du kan göra mer hårddiskutrymme tillgängligt genom att flytta filer till en annan skiva eller en extern lagringsenhet och sedan radera de filer du inte längre behöver på startskivan.

By Scutt Trubey

Similar articles

Varför är min Mac så trög? :: Hur tömmer man en gammal dator?
Användbara länkar