Hem > H > Hur Lägger Man Till Underrubriker I Word?

Hur lägger man till underrubriker i Word?

För att infoga en innehållsförteckning i Word behöver du först formatera rubrikerna i dokumentet. Markera varje rubrik och klicka på "Rubrik 1" i menyfältet ovanför dokumentet. För underrubriker klickar du istället på "Rubrik 2", och så kan du fortsätta i fler nivåer om det behövs.

Läs mer

Related

Hur ändrar man en bild till pdf?

Klicka på knappen Välj en fil ovanför eller dra och släpp filer i dropzonen för att konvertera bildfiler till PDF. Du kan välja att konvertera bildfilen till ett PDF-format. Acrobat konverterar filen från bild till PDF. Du kan antingen dela den konverterade PDF-filen eller ladda ner den.

Hur formatera Word dokument?

Du kan använda Word på Android-surfplattor, iPad och Windows-pekplatta Markera och formatera text, ändra rad- och styckeavstånd, ändra indrag och lägga till listor. Du kan också använda Redigera-menyn till klipp ut, kopiera, klistra in och ta bort text som du väljer. Var finns inställningar i Word? När du öppnar Microsoft Word, du kan hitta var och en av dess inställningar någonstans i menyn ovanför menyfliksområdet. Klicka på Fil menyn och välj sedan alternativ för att ta fram de många alternativ som behövs för att ändra Words funktioner. Dessa låter dig anpassa applikationen så att den fungerar som du vill.

Hur gör man en formatmall?

Högerklicka på den text som du vill basera en ny formatmall på, peka på Formatmallar och klicka sedan på Spara markering som ett nytt snabbformat. I dialogrutan Skapa ny formatmall från formatering anger du ett namn för formatmallen och klickar på OK. Vad är en formatmall? Formateringar (indragning, teckensnitt, kanter o.s.v.) som lagras under ett gemensamt namn kallas formatmallar. Mallarna kan användas då någon viss formatering upprepas många gånger i ett dokument. Om man använder mallar behöver man inte göra förändringar skilt på varje dokumentsida.

Related

Hur ändrar man från HEIC till JPG?

Hur konverterar man från HEIC till JPG? Du kan antingen dra och släppa filerna i filområdet eller välja en fil på din dator. Konverteringen startar omedelbart om du klickar på knappen "Start Conversion". Filen ska laddas ner omedelbart efter att den har behandlats. Filen kommer att raderas från servern efter 30 minuter.

Hur skriver man en underrubrik?

Underrubrik. Underrubriker följer eventuellt någonstans längre ned i en text och är underordnade huvudrubriken. Deras funktion är att som mellanrubriker ge struktur åt en längre text och berätta vad som ingår i mindre avsnitt av texten. Dessutom, hur man skapar en innehållsförteckning? Infoga en innehållsförteckning

  1. Placera markören där du vill lägga till innehållsförteckningen.
  2. Gå till Referenser > Innehållsförteckning.
  3. Om du gör ändringar i ett dokument som påverkar innehållsförteckningen uppdaterar du innehållsförteckningen genom att högerklicka på innehållsförteckningen och välja Uppdatera fält.

Varför fungerar inte innehållsförteckningen?

Det är bara dokumentmallens rubriker som överförs till innehållsförteckningen. Det kan inträffa att Word "missar" en rubrik. Innehållsförteckningen kan dock redigeras manuellt. Om en rubrik saknas, kopiera en annan rubrik av samma nivå, klistra in den på rätt plats och ändra texten och sidnumret. Hur ändrar man format på en fil? Konvertera till ett annat filformat

  1. Klicka på Spara som…. Fönstret Spara bild kommer att visas.
  2. I namnfältet, ändra filändelsen till filformatet du vill konvertera bilden till. Filändelsen är delen av filnamnet efter punkten.
  3. Klicka på Spara så kommer en ny fil att sparas i det nya formatet.

Varför hoppar texten i Word?

Markera den text som du vill avstava. Klicka på fliken Sidlayout i gruppen Utskriftsformat, klicka på Avstavning och sedan på Manuell. Gör något av följande om Office Word identifierar ett ord eller ett stycke för avstavning: Klicka på Ja för att infoga ett mjukt bindestreck där Office Word föreslår.

By Lourie Khalig

Similar articles

Hur återställa Word? :: Hur tvättar man text?
Användbara länkar