Hem > K > Kan Man Ha Två Fotnoter Efter Varandra?

Kan man ha två fotnoter efter varandra?

Om det ligger flera källnoter i följd efter varandra (när det exempelvis ser ut så här [1][2][3]), går antingen all källbelagd information att finna i alla källorna, eller så är stycket ihopskrivet av den information som finns i de olika källorna.

Läs mer

Related

Vilken bokstav kommer efter Z?

YngveLyssnaZZtaLyssnake

Man kan också fråga hur böjer man fotnot?

Fråga: Heter det "fotnoter" eller "fotnötter"? Mina föreläsare använder båda orden, så jag har börjat undra. Svar: Det heter fotnoter. En not är en anmärkning som fogats till en text (av latinets nota, 'tecken'), och liksom när det gäller musikens noter har en sådan not pluralformen noter. Var ska fotnoten vara? Fotnoter skrivs längst ner på textsidan, vid sidans sidfot. Normalt används siffror i löpande ordning satta i exponentläge som nottecken, men ibland förekommer också, främst då nottecknet kan misstas för exponent som i potensform, andra tecken. Oftast används noterna för att ange en källhänvisning.

På motsvarande sätt, hur man skriver fotnoter?

I fotnoten skriver du en fullständig referens till källan första gången du hänvisar till den. Här skrivs författarens förnamn först (i motsats till i referenslistan, där efternamnet skrivs först). Om du hänvisar till samma källa igen ska du skriva en förkortad fotnot. Hur man gör en fotnot? Lägga till en fotnot

  1. Klicka på den plats där du vill lägga till en fotnot.
  2. Klicka på Referenser > Infoga fotnot. Word infogar ett referenstecken i texten och lägger till fotnotstecknet längst ned på sidan.
  3. Skriv fotnotstexten. Tips: Dubbelklicka på fotnotstecknet när du vill gå tillbaka till dokumentet.

Related

Hur långt efter kan man köpa till Apple Care?

Det finns ett års garanti på Apple-produkter. Garantin för AppleCare kan vara så lång som tre år.

Med hänsyn till detta, kan man använda samma fotnot flera gånger?

Du kan referera till samma fotnot eller slutkommentar flera gånger i dokumentet. Hur använder man samma fotnot flera gånger? Om du väljer att skriva förkortad bibliografisk information i fotnoten ska en referenslista tas med i slutet på arbetet. Refererar du till samma källa flera gånger räcker det att andra gången ta med författarens efternamn, verkets titel och sidnummer.

Kan man ha en fotnot mitt i en mening?

När du avser att ange källa för en mening sätts fotnoten omedelbart efter meningen, utan mellanslag mellan punkt och not: I analogi med detta förbud får ställföreträdaren inte för huvudmannens räkning avstå från belopp som utfaller på grund av ett förmånstagarförordnande i försäkring. Och därefter, hur källhänvisar man i löpande text? I den löpande texten hänvisar du till ett verk genom att skriva upphovspersonens efternamn och publiceringsår inom parentes. Praxis kring hur hänvisningen placeras i texten varierar, men grundregeln är att varje gång du använder uppgifter från en ny källa ska du skriva en hänvisning i texten.

Hur gör man en källhänvisning enligt Harvardmodellen?

I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt. I den första varianten placeras hänvisningen direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten. Det andra sättet är att aktivt väva in källornas författare/upphovsmän i texten.

By Derr Belleau

Similar articles

Hur skriver man källförteckning Harvard? :: Hur refererar man till regeringens skrivelse?
Användbara länkar