Hem > V > Vad Är Normalspänning?

Vad är Normalspänning?

Inom hållfasthetslära skiljer man på dragspänning (normalspänning) och skjuvspänning. Normalspänning verkar i planets normalriktning medan skjuvspänning verkar längs planet. Krafterna normeras med planets yta, så att dessa spänningar har enheten för tryck.

Läs mer

Hur mäts ström per tidsenhet?

per

Grundläggande
DefinitionMängden energi som omvandlas per tidsenhet
Enheter
SI-enhetW
SI-dimensionM·L2·T3
Följaktligen, hur beräknar man fältstyrka? Elektrisk fältstyrka

E=F/q där F är kraften som en partikel påverkas av i fältet och q är partikelns laddning.

Med tanke på detta, hur mäts en strömkällas tomgångsspänning?

ex. lampan har resistansen 90 ohm, batteriets inre resistans är 10 ohm och spänningen är 10 volt kommer spänningen över lampan att bli 9 volt. Mellan polerna i schemat till höger mäts batteriets s.k. polspänning. Vid inget strömuttag sammanfaller således polspänning och tomgångsspänning. På motsvarande sätt, vad betyder nedslående? Ordet nedslående är en synonym till nedtryckt och sorglig och kan bland annat beskrivas som ”som gör att man blir nedslagen”.

På motsvarande sätt, vad är villolära?

Villolära betyder ungefär detsamma som irrlära. Vad menas med inskränkt? av t. beschränkt, fr. borné] om person: som har en starkt begränsad fattningsförmåga, ”trång i huvudet”, dåligt begåvad, klen till förståndet, enfaldig, dum; bornerad; äv. om förstånd, omdöme o. d.: trång, klen, trångsynt.

Därmed, Är en stråle?

En stråle eller en strimma ljus lyfter fram något ur historiens mörker. Vad betyder att vara nedlåtande? Ordet nedlåtande är en synonym till föraktlig och sardonisk och kan beskrivas som ”överlägsen, föraktfull”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nedlåtande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

På motsvarande sätt, vad menas med harmonisk?

Ordet harmonisk är en synonym till lugn och flegmatisk och kan bland annat beskrivas som ”nöjd med livet, lycklig ”. Ordet är motsatsen till disharmonisk.

By Liv Betancourt

Hur mycket RAM-minne används? :: Vad är ett annat ord för spänning?
Användbara länkar