Hem > V > Vad Är Modern?

Vad är modern?

Ordet modern är en synonym till nutida och nymodig och kan bland annat beskrivas som ”som är från eller har att göra med nutiden”. Ordet används i uttrycket ”modern femkamp” som betyder ”en olympisk gren med tävling i ridning, simning, skytte, fäktning och terränglöpning”. Modern är motsatsen till omodern.

Läs mer

Vad betyder ordet författare?

En författare (om kvinnor även författarinna) är en person som skriver texter, såsom romaner, noveller och artiklar. Man kan också fråga vad är starka färger? Färgskala definieras som det spektrum med färger som en viss enhet skulle kunna producera eller registrera. Det visas vanligtvis med hjälp av ett inneslutet område med enhetens grundfärger på kromacitetsdiagrammet. Till exempel är bildskärmens grundfärger rött, grönt och blått.

Dessutom, vad betyder ordet tåga?

Tåga kallar man den mängd strån man kan taga i en hand vid skörd av lin eller vid beredningen därefter. I överförd bemärkelse en långsträckt mängd av vilket slag som helst, som är lagom att gripa med en hand. Och en annan fråga, Är tydlig text? Har du skrivit en text som behöver bli tydligare? Tydlig text korrekturläser och bearbetar texten så att den är korrekt, har ett bra flyt och är anpassad till de som ska läsa den.

Är det som är modernt korsord?

Synonymer till modern

  • nutida, ny, samtida; aktuell, tidsenlig.
  • nymodig, på modet, fashionabel, i ropet, en vogue, populär, inne, up-to-date, nutidsmässig, trendig, moderiktig, chic.
Hur stavas modern? Det rätta svaret är att det stavas modern.

När kan man titulera sig som författare?

Mats Söderlund, ordförande SvFF och författare:

Du kan kalla dig författare i samma ögonblick som du själv känner att det är sant. Vare sig det inträffar långt före eller långt efter du publiceras i bokform.
Dessutom, när räknas man som författare? Det finns inget enkelt svar på frågan eftersom författare inte är en skyddad titel. En del väljer att kalla sig författare så fort de har i tankarna att skriva en bok. Men det finns också de som har släppt tio-talet böcker (eller fler) som ändå tycker det känns fel att kalla sig författare.

Hur mycket tjänar man som författare?

Bland dem som i huvudsak lever på sitt skrivande är snittlönen 120 000 kronor per år före skatt. Räknar man in de författare som arbetar vid sidan av sitt författarskap stiger lönen till 210 000 kronor per år. För många är det svårt att få författande att generera en jämn inkomst under många år.

By Brosy

Vad är en färgstark person? :: Vilka färger skär sig?
Användbara länkar