Hem > V > Varför Ska Man Ha Ett Slutsteg?

Varför ska man ha ett slutsteg?

Slutsteget är den del av en effektförstärkare som förstärker signalens strömstyrka så att önskad effekt sänds till lasten. I audiosammanhang är det högtalare som utgör lasten, men inom industrin kan lasten vara varierande: motorer, reläer, fotolampor och så vidare.

Läs mer

Related

Varför kan jag inte öppna docx?

Du har inte behörighet att visa filen kan vara orsaken till att du inte kan öppna den. Du har inte tillgång till kontot. Du har inte rätt app på telefonen.

Dessutom, vad ska man ha för slutsteg?

Hur mycket effekt måste man minst ha? En tumregel är att man kan se ett lägsta värde på den effekt som man behöver för att kunna driva en högtalare korrekt är ca 30 % av RMS Watts angivelse på högtalaren vilket i detta fall skulle betyda 60Watt RMS på förstärkaren. Hur kopplar man in ett extra slutsteg till en förstärkare? Ta bort anslutningen mellan högtalarkontakterna så att du får fyra separata kontakter. Ett par högtalarkablar mellan förstärkaren till ena anslutningen på högtalarna. Ett andra par högtalarkablar mellan slutsteg och den andra anslutningen på högtalarna. Då använder du både förstärkaren och steget.

Vad är ett försteg?

Med ett försteg kan man också koppla in ett eller flera slutsteg eller koppla till aktiva högtalare. Kort sagt möjligheterna ökar. Folk frågar också vad händer om man har för svagt slutsteg? Det skadar absolut inte att ha ett steg som kan lämna mer effekt än vad högtalarna tål, bara man använder öronen och lyssnar efter missljud.

Related

Varför heter det Cigarettuttag?

Nya bilar har en plastkontakt i uttagen med en liten cigarettsymbol för att visa att det finns en cigarettändare under kontakten.

Dessutom, hur fungerar billjud?

En del gamla bilstereo har inte lågnivåutgång och då får man använda en omvandlare/adapter som gör om högnivå till lågnivå. Det finns en del steg som har ingång för högnivå också men ljudet kan bli aningen brusigare när man kopplar in där. Varför blir slutsteget varmt? prova fixa en fläkt som kan kyla steget så de inte blir helt "vindtätt" runt så de byter luft runt ekring problemet kan uppstå om steget är i trånga utrymen med lite luftomväxling. har själv ett Mds Audiophile pro steg som driver en 12" bas på 4000w utan problem men det steget är det inbyggd fläckt i.

Vad händer om man kopplar högtalarkablar fel?

Kan inte skada någonting. Fortfarande samma högtalarlast men i värsta fall i motfas, vilket helt enkelt innebär att den ena högtalaren går utåt när den andra går inåt. Enklast är att helt enkelt koppla om den ena och höra om det blir skillnad. Tyärr så har jag 2 olika högtalarkablar till högtalarna. Och en annan fråga, kan man bryggkoppla alla slutsteg? Observera att alla slutsteg inte är förberedda för bryggkoppling. Ett alternativ till bryggkoppling kan vara att Bi-ampa.

Hur man ställer in Middar?

För att få diskanter och midbasar att fungera korrekt utan ett passivt delningsfilter, behöver du använda dig av aktiv delning på slutsteget. Detta innebär att det är viktigt att koppla in, samt ställa in slutsteget på rätt sätt. Till att börja med så måste diskanter och midbasar kopplas in på separata kanaler.

By Tomkiel

Similar articles

Hur kopplar man högnivå till lågnivå? :: Vad är en smart wifi extender?
Användbara länkar